Världen & Vardagstankar: 17 av 30

Älsklingsö

 1. Visst är det otroligt. Rickard Sjöberg kommer tillbaka igen med res-presenter. Nu berättar han att du ska åka till tre stycken öar någonstans i världen. En två- veckors semester vid varje resa. Vilka tre öar väljer du? Du får gärna motivera.

Fast text: Jag började med Månadens boktips 2013. Förra året blev det Femtio filmer på torsdagarna. Nu kommer min tredje variant som får stanna kvar på veckans fjärde dag: Världen & Vardagstankar, 30 frågor under 2015.

Personer som kommenterat femton gånger i detta torsdagstema deltar i en trisstävling. (De ska ha svarat på min fråga) Jag kommer också att dela ut en lott till någon som skrivit något som jag blivit extra förtjust i. Tänkvärt, roligt eller gulligt. Jag kommenterar med en glad gubbe att jag läst din kommentar under resans gång och gör en sammanfattning i en fristående kommentar, strax innan nästa fråga.

Du kan när som helst gå tillbaka till en gammal fråga och fylla i en kommentar så länge som jag inte lagt ut alla trettio frågorna. Därför får detta bli en egen kategori som du hittar en bit ner i höger marginal: Världen & Vardagstankar.

41 tankar på “Världen & Vardagstankar: 17 av 30

 1. Galapagosöarna är min stora dröm… för de unika djuren.
  Färöarna, för den speciella naturen.
  (Jodå… jag vet att de är ögrupper och att det därför är betydligt fler än bara tre öar, men vad gör man när man inte vet vad ögruppernas öar heter :))
  Nya Zeeland… och då Sydön – för naturen, klimatet och för att det är så avlägset.
  Kram

 2. Det var inte helt lätt att ta ut tre öar. Ofta glömmer man dom som man har nära och därför väljer jag Vrångö i Göteborgs skärgård och Fårö. Sen skulle jag gärna resa till Sicilien också.

 3. När man var liten behövdes det bara en liten ö ute i någon liten sjö… för att njuta, tälta osv. Ja, man hade nog inte klarat två veckor så kanske…

  Tylön är fin men två veckor… knappast, inte heller Ven
  Orust är en fantastisk ö, lika så Öland och Gotland när värsta turistsäsongen är över. Rhodos var fantastisk vad jag minns från 80-talet. Alla Grekiska öarna är underbara i medelhavet. Där är nog inte svårt att tillbringa två veckor.

  Min pappa och hans sambo tillbringar alltid vintern på Cypern ca 3 mån när vi har det som kallast och mest rått, det är lycka för dem…

  För tio år sedan upplevde vi en helt fantastisk ö utanför Thailändska kusten som var en riktig paradisö, barnen tröttnade bara efter några dagar då det inget fanns att göra… hi hi Jag njöt av att slippa all stress och alla måsten. Vi var nästan helt själva på ön. Badade, snorklade och solade, läste och njöt. Tänk att få vara där med Göran. ❤ Han fanns dock inte med i bilden då…

  Nu till helgen flyttar Göran äntligen hem igen! 😀 ❤ (inget lyckat projekt) och i slutet av september åker vi till ön Mallorca 🙂 det är vi värda.

  Det är många öar som jag skulle vilja upptäcka med min kärlek… tänk om man haft mångmiljoner på kontot. hi hi

  En gång skulle jag vilja uppleva Karibien och alla dessa öar…Man kan alltid längta och drömma…
  kram kram 😀

 4. Tre öar!??? Det finns otroligt många, men Island, sagoön som har så mycket. Det är som att vara på en annan planet. Grönland, besöka innuiterna och lära mig lite om deras levnadsvillkor och sätt att leva. Sardinien. Har varit där en snabbis och vill se mycket mer av den ön. Kram

 5. Som barn bodde jag på en ö på västkusten och båt var enda möjligheten att nå fastlandet. Nu kan man köra bil över bron. Så en ö jag gillar väldigt mycket är Klädesholmen. Utomlands längtar jag inte längre. Men jag gillade att åka till Kreta och Samos var också en skön plats. Sen är Gotland något utöver det vanliga tycker jag!

 6. En fågel flög förbi mig och kvittelekvittlade om att det pågick en tävling hos Bosselekfull.
  Å du…..Jag nappade . Flög ner till dig på direkten. Det finns en nytt flyg som heter…” På sekunden”. Jättesnabbt och bra. Prova det Bosse.
  Näpp. Nog med trams nu. Men jag kände mig på lekhumör sörru. Det går lekande lätt i bland.
  Hmm…..öar. Det blir svårt. Kan nog inte nämna någon på direkten sådär. Färöarna kanske?

  Nu kvittrar jag vidare.
  Ha en jättefin dag.
  Busig kram från mig.

 7. Jag vill inte till någon ö med himmelska stränder, inte än. Men annars vilken ö som helst, stor eller liten, om jag bara hinner få med mig lite nödvändigheter: tält, proviant å andra livsuppehållande attiraljer, (:”…..” lång uppräkning) inklusive favvokudden + penna, block å färger. Och min läsebok för tillfället.
  Hoppas du överlever nu när terminen 😦 har börjat igen. Hälsa ”lilla flugan”! 🙂
  Mvh och Kram från Jämtland! 💁🏻

 8. Jag skulle i tredje vilja åka tillbaka till Fidjiarkipelagen, en av de få platser jag verkligen vill återvända till. Magiskt på alla sätt! Kritvit sant, turkost hav underbar natur och fantastisk dykning och snorkling och ett klimat som är perfekt med +27 årert om.
  Zanzibar blir val nr 2 och har länge funnits på min lista och naturen, omgivningarna och miljön lockar.
  Det första valet blir i dagsläget Sri Lanka, ön där mina döttrara är födda och jag skulle vilja ta ännu en tur dit tillsammans med flickorna och deras familjer. Underbar natur, spännande historia. ett rikt djurliv och mycket att se och uppleva/återuppleva. (Har ju varit där men då var flickorna bebisar och sedan varit tillbaka, men nu blir det annorlunda med vuxna döttrar och barnbarn.)
  kram!

 9. Det får bli tre svenska favoritöar:

  Käringön i Bohusläns skärgård, dit jag har kommit med båt ett antal gånger på semester under 1980-1990-tal.
  Gotland: semestrade några år där som barn med min familj. Alltid fint väder ;-).
  Öland: Böda Sand camping, min första semester utan mamma och pappa. Med pojkvän. Det var inte alls lika mycket folk då som jag har sett på såpateve att det är nu för tiden.

  Många fina minnen från alla tre öarna.

 10. Har varit på rätt många öar, så det är inte lätt, men jag försöker.
  1. Fernando do Norhona (ändå ett enkelt val eftersom det är en lättillgänglig paradisö utan särskilt många turister)
  2. Manhattan (en ö som har allt)
  3. Tjurkö ( i Karlskrona skärgård med sitt lugn, sina fina vikar och sina vilda Björnbär)

 11. Öar har en dragningskraft på mig! Jag har sagt lite halvt om halvt på skämt här hemma att vi borde besöka minst en ö om året (helst en ny). I år har det ju blivit Öland och så Torsö i lördags och förra året var vi både på Visingsö och Menorca. Bornholm ligger bra till för ett besök snart. Men om Richard Sjöberg bjuder väljer jag:
  * Nya Zeeland, för de fantastiska landskapen och det trevliga folket.
  * Påskön, för mystiken och det ensliga läget.
  * Madagaskar, för djuren och naturen och för att man kan sola och bada där också.

 12. Gotland för det verkar vara ett gott land blir mitt svenska val. Sedan skulle jag kunna tänka mig Maui, Hawaiis näst största ö.Mitt tredje val blir Kuba som inte bara är en ö utan som verkar vara en mycket intressant och spännande östat. Kanske festa till det med lite rom och en cigarr…

  Trevlig helg när det blir så dags!

 13. 1. Rhodos – eftersom det är varmt där och sol – och vi åker dit sista veckan i augusti.
  2. Öland – eftersom det är så vackert där,och jag alltid känner mig ”hemma” när jag åker över bron och in på ön. Måste ha bott där i ett tidigare liv.
  3. Sicilien – har velat resa dit sen jag läste om staden Cefalu som ska ligga ”vid foten av ett berg” vid havet. Man får akta sig för maffian bara!

 14. Hade gärna åkt ner och kollat Fjärilsdalen på Rhodos igen. De andra valen bli Island och Gotland, eftersom jag aldrig varit där.

 15. Men inte går det att välja ut tre när världen är full av underbara fantastiska öar. Men okey jag gör ett försök och det blir nästan bara sådana jag varit på men nu finns det ju hur många som helst att upptäcka och det är det jag vill.
  Därför åker jag nu till Kreta och det får bli nummer ett fast jag inte alls vet hur det är där.
  Gotland var alldeles för länge sedan jag var på. Får bli nummer två. Faktiskt en väldigt stark tvåa.
  Åland några dagar finns också i planerna. Är ju idiotiskt bara åka dit med en stor megabåt och ligga i hamnen och sova. Då ser man väl inget av ön, så där hade vi trean.
  Tyvärr gillar jag inget vidare att åka båt men vad gör man inte för en ö.
  Kram Maria!

 16. Skulle vilja tillbaka till ett Gotland, som det var 1949, då jag och min dåvarande fästman
  var nyförlovade, tog båten dit och cyklade run ön, boende to vandrarhem.. Knappast några
  bilar efter vägarna, och på många underbara stränder kunde vi bada näck. Inga turister!

  Bodde på Java i 2 1/2 år. Mycket intressant på alla sätt.
  Korsika skulle få återbesök. Första och enda ggn var det lite för bråttom.
  Tasmanien var en överraskning. Liten ö med mycket varierande terräng.
  De tjusiga klippöarna på västkusten, som jag sett på Veikens blogg.

 17. Tack för alla era kommentarer. Det är intressant och jag uppskattar att läsa om era drömmar och erfarenheter. 🙂
  Själv har jag alltid haft en förkärlek för öar och har en dröm om att få bo på en i minst ett år, för att få uppleva alla årstider. Gotland och Ven är mina favoriter i Sverige. Azorerna skulle jag gärna vilja besöka. Vi var på väg dit en gång, men tyvärr kom annat mörkt i vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s