Ord som berör mig; 9

DSCN46930001

”Frihet består i att kunna
göra allt som inte skadar
någon annan.”
Franskt talesätt

Jag önskar er en fin septemberhelg.
Kram Bosse

Ps. Bilden är tagen på en julafton.

52 tankar på “Ord som berör mig; 9

 1. Kloka, viktiga ord, säger jag på väg till tvättstugan i andra huset, alldeles för tidigt att gå ut i dimman. Får försöka lysa upp själv 😉 En fin helg till familjen, kram, Gerd 😉

  • Tack Margareta! Bilden var från 2012. Vid förra årets julaftons-promenad frös vi rejält på grund av stark blåst. Då var vi vid en annan strand. Det är ändå skönt att komma ut en stund denna dag då man sitter och äter allt för mycket. Varför tjatar jag om julen? Det är långt dit. Idag var det sol och t-shirt som gällde.
   Kram Bosse

  • Jag gillar också att smaka på ord. Vända och vrida på dem. Helst hitta på egna ord. Fast du … du måste akta dig för de bacilliga orden. Jag är bombis på att du har lekt och slickat på ett sådant ord. Hoppas du har träffat något friskt ord i helgen så du får din hälsa tillbaka imorgon. Kram Bosse

 2. ”Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring, för den som frihet kan bära.
  Vill du vara dig själver huld, så älska frihet mer än guld, med frihet följer ära.”
  Så sa biskop Thomas redan på 1400-talet.
  Kram, Ingrid

 3. Jag tänker på det gamla talesättet, som kommer från Bibeln. Såsom I viljen att människorna skola göra mot eder, så skolen I ock göra mot dem.. Samma mening på gammelsvenska.

  Kram/Gilla

 4. Kloka ord.
  Julaftonsbild, fniss, min svåger har vid ett par tillfällen under en promenad på julafton kastat av sig kläderna, gått ut på en klippa, hoppat ner i Östersjön och simmat lite!!!

 5. Hade du sagt vilken annan dag som helst hade jag tyckt att bilden var fin. Men är den tagen på jul- eller nyårsafton då gillar jag den inte. Men jag gillar definitionen av frihet

 6. Det var kloka ord! Friheten kan aldrig tas för given i vår oroliga värld. Putins maktspel hotar exempelvis de baltiska staterna som inte vill bli av med den självständighet som man nu har efter decennier av totalitärt sovjetstyre.
  Jag känner mig själv fri vilket är fantastiskt när man funderar på det. Hoppas att även kommande generationer av svenskar får ha det så.

  • Jag önskar också att vi kunde lämna över bara ”fina saker” till våra barn och jordens alla barn. Så länge ondskan, girigheten och andra mörka skuggor styr kommer motståndet att sätta många pinnar i navet. Tänk om ondska och mord bara fanns i skönlitteratur.

 7. Vackra sanna ord. Tänk vad många vackra ord det finns i hela världen.
  Varje land har sina egna speciella poeter m.m.
  Jag gillar ordspråk och poesi med vackra ord, har flera som jag kan återkomma och läsa
  när andan faller på. Ofta blir det på vinterhalvåret, särskilt den trista november.
  Men en bra månad ändå, då kan jag ‘hinna’ med att läsa det jag ej hunnit under året.
  Ja man har ju då annat kul att göra som att gräva i trädgården.
  November vilar gräv armen, *fniss*
  Tack för vackra orden, god natt/ Eva

  • Jag är också förtjust i ord som säger mig något. Precis som du tycker jag november och höstmörkret är en bra tid att läsa böcker och tänka tankar inåt.
   Snällt av dig att låta grävarmen vila och ha semester. Samtidigt får din hjärna säkert en massa fina idéer hur du ska förbättra i trädgården till nästa säsong, när du tittar på bilder i en inspirerande trädgårdsbok och läser om tips.
   Önskar dig en fin vecka.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s