Vi tog in på Sveriges äldsta hotell

Ett

Vi kände oss förra helgen överflödiga på hemmaplan, där det var stor fest på gång.
(Absolut inte bortkörda.)  Därför kom Solveig med det utmärkta förslaget för några veckor sedan.
”Vi tar in på hotell och har det mysigt.”
Jennifer körde ner oss ända till entrén och vi kände oss härligt bortskämda.

Två

Förväntansfullt klev vi in i Sveriges äldsta hotell som invigdes 1829. Från lobbyn såg vi en marmortrappa, tre kristallkronor och blyglasfönster.

Tre

Från andra hållet såg det ut så här.

Fyra

Eftersom vi beställt solsken och meteorologen lovat det på TV …

Fem

Såhär illa var det inte och vi gick inte vilse i dimman. Vi behövde inte låna paraply när vi gav oss ut på weekendäventyr i medeltidsstaden Ystad.

SexJag kände det direkt när vi gick ut på Hamngatan, men sa inget till Solveig. Efter femtio meter blev det hon som frågade.
”Känner du det?”
”Ja. Helt otroligt. Det är samma känsla som när man ger sig ut från ett hotell på en plats, som det var länge sedan man besökt. Precis som vi var på semester långt bort. Läckert och samtidigt overkligt.”
Detta förstärkte vi med att besöka butiker och fikaställe som vi aldrig varit i förr.

Efter några timmar lämnade Solveig in mig på Contan igen. Hon hade antagligen hemliga planer. Jag lydde skylten och satte säkerhetsbälte på cigaretten.  😉

Sju

Dessutom var jag i säkerhet. Hotellet hade egen hundvakt.

Nio

Jag blev aldrig riktigt klok på var livvakten satt. Ni ser honom i spegeln i spegeln.
”Bosse Lidén! Så sitter man inte vackert i en antik stol. Är du en gammal cowboy?”

denna

Snart hade jag glömt bort att jag hade en fru. Jag var fullt upptagen av mina manliga kompisar. Ole Einar Björndalen är en legend inom skidskytte. 42 år gammal. VM på hemmaplan i Oslo. Han har nu fler VM-medaljer än hans ålder, 44 st.
Åtta

När jag tittade mot den tuffa klockan blev jag middagssugen. (kortet hade jag tagit tidigare)

Tuff klocka

Vad tror du hände när jag med bestämda steg gick mot ett ledigt bord? Det stod en skylt på bordet med något namn på en snubbe och Solveig tyckte att vi istället  …

Tio. Middagsbordet

Visst känner man historiens vingslag både i väggarna och vid en betraktelse av blyglasfönsterna som fanns på flera ställen.

Jäpp

Vi sov skönt i sängarna och saknade inte ens bambukuddarna. Rummet var inte speciellt stort. För mig är det självklart att det ska finnas två mysfåtöljer i ett dubbelrum för det priset. Inte en och därtill en hård enkel skrivbordsstol.  😦

Dags för Hotellfrukost. Den fick däremot högsta betyg. 😀
Min favoritFrukost

Jag såg att det bästa bordet var ledigt och satte full speed med min fullastade …

Frukostbordet

Frukostbokat

Inte denna gång heller. Vem sjutton är Kurt Wallander som varje gång tycks abonnera på det bästa bordet? Stammar han eller?
Vi tog en lång söndagsfrukost och njöt samtidigt som jag spejade och undrade när den där Wallander skulle dyka upp. Säkert en sur gubbe som kör med personalen.
Solveig åt goda pannkakor som efterrätt.

Pannkaka

Innan vi tog farväl av hotellet läste jag på den tavla som de hade hängande vid lobbyn. Många kändisar hade bott här genom åren. Flera kungar och prinsar. Prins Wilhelm 1918. Gustav den sjätte Adolf 1967. Karl den sextonde Gustaf 1975. Tage Erlander när han var statsminister. Dag Hammarskjöld när han var Generalsekreterare i FN, Stig Malm, Bengt Westerberg och Bertil Ohlin. Författarna August Strindberg, Ivar Lo Johansson, Fritjof Nilsson ”Piraten”, Artur Lundkvist och Bosse Lidén  😉  som jag väntade med att skriva dit med min personliga signeringspenna, tills Solveig gått ut på trottoaren. Varför förstöra en fin och ovanlig weekend. Allt behöver jag inte berätta. Dessutom var jag snäll och väluppfostrad som inte frågade om jag fick släcka kristallkronorna i fem sekunder medan jag tog denna bild. Därför blev resultatet därefter.
Slutbild

Jag minns att jag skrattade rått den gången som Solveig föreslog att vi skulle ta in på hotell i Halmstad. Då bodde vi fem mil därifrån och jag tyckte det lät löjligt. Vad fel jag hade. Både den gången och alla de andra gångerna som vi bott fint i min gamla barndomsstad. Därför skrattade jag inte när Solveig kom med Contan-förslaget. (Trots att det var första gången som vi bott på hotell i den stad som vi annars bor i.) Jag såg det istället som ett utmärkt tillfälle att få uppleva stämningen/ta kort inför den Kurt Wallanderhyllning som jag håller på med på bloggen. Kurt tycker det är dyrt, men ibland unnar han sig att gå till det anrika hotellet och äta. Synd att han inte var där samtidigt som jag. Jag skrev ordet jag för …
… Solveig säger att han inte finns på riktigt. Ibland är hon tråkigt sann. Men jag älskar henne ändå. ❤

 

66 tankar på “Vi tog in på Sveriges äldsta hotell

 1. Så härligt! Semester i egen stad och på landets äldsta hotell. Förstår att det var en ytterst angenäm upplevelse. Bar lite smolk i bägaren att borde inte var ledigt. Kunde du inte satt skylten på ett annat bord? Och givetvis utan Solveigs vetskap.
  Nu vet jag exakt var vi ska bo om vi kommer till Ystad. Givetvis här! Historia omfamnar ju hotellet.
  Du berättar så levande att jag också känner att jag är på plats och lite diskret finns i bakgrunden. Underbara bilder.
  Och visst hade jag kunnat hjälpa dig att släcka kristallkronan för någon minut.
  Tack för upplevelsen.
  Stor kram!

  • Det är klart att jag hade lust att göra, men Solveig verkar ha ögon i nacken. 🙂 Det kändes allt pinsamt att välja det bordet, med tanke på att vi bara var två till antalet. 🙂
   Om det är vackert väder tror jag att upplevelsen är större om ni väljer min bloggvän Åses arbetsplats, Hotell Mossbylund. I rätt väder är det så vackert den sträckan längs med havet. Det var först 1997 som jag för första gången körde bil mellan Trelleborg och Ystad. Jag hade sett fram emot att följa havet under bilturen. Vilket hav? 😦 Det var tät dimma hela vägen och vi såg knappt bilarna på vägen. Jag förstår att Åse lov hyllat flera gånger, att hon har en underbar sträcka när hon kör till och från hemmet till arbetet och att hon aldrig tröttnat på att njuta av den. Det är skönt när människor inte blir hemmablinda. Jag har under dessa snart fem år känt mig som en turist under maj-sept i dessa trakter.
   Synd att du inte var med. Jag ställde mig lite dumt på sidan i det trånga utrymmet och tog 4-5 bilder. Försökte få läslig stil men …
   Vårkram

 2. Förstod tidigt att det var Hotel Continental ni bodde på :-). Där har jag också bott, fast det var många år sen. Så den där Wallander dök aldrig upp? Konstigt. Vilken fin weekend ni hade!

  • Jag själv hade funderat på ex. Svea ett tag, men detta passade bättre. Jag skulle inte vågat gå in där annars och fråga om jag fick ta bilder på Kurts stambord.
   Märkligt att han inte dök upp. Antagligen var han upptagen med något viktigt fall. 🙂
   Solkramar från samma Ystad.

 3. Jag minns att min kusin alltid gick till Contan och dansade på lördagskvällarna för jättelänge sen. Ingen dum idé att ”semestra” på hemmaplan. Man upptäcker mycket som annars bara tas för givet. Kram

  • Det var ett ”yngre” par som tog över det för något år sedan. Kul att det finns kvar. Tänk om väggarna kunde berätta. Då kunde jag fått reda på vad din kusin hittade på för något bus. 🙂 Ett tag var det diskotek.
   Det var en mycket trevlig känsla att göra så. Häftigt att Solveig hade samma känsla när vi lämnat våra saker och gick ut på stan. Inne på hotellet tänkte jag inte på att vi befann oss i vår hemstad. Allt var nytt där.
   Kram från ett soligt Ystad.

 4. Det låter mysigt! Det är ändå skillnad mot att vara hemma! Det är inte alltid nödvändigt att resa så långt. Så ni har sol idag? Här är det grått. Igår och i förrgår däremot, då var det fint!

  • Det börjar närma sig den magiska gränsen, tvåsiffrigt. Jag tittade precis efter. 9.5 grader i skuggan. Men det är kalla nätter och bilen bor i garaget. Kanske tittar solen fram även hos dig i eftermiddag. Det blev min debut utomhus på altanen 2016.

 5. Klokt beslut och fint värre tycks ni haft det. Alldeles för sällan besöker man platser som finns runt knuten på hemmaplan. Äldsta hotellet, spännande. Man lär sig mycke om Ystad genom dig och visst kan jag förstå att Wallander var stammis där. 🙂 Ha det gott!

  • Vi har lyckats på de snart fem åren som vi bott här att behålla nyfikenhetskänslan. Det känns som vi är på semester. Kanske inte i november. 🙂 Men snart blir vi sugna att göra våra turer till Österlen. Ni får ta en motorcykeltur hit. I rätt väder borde det vara en trevlig upplevelse.
   Jag tycker dock att Wallander kunde kommit och hälsat på mig. 😉
   Kram

 6. Hej Bosse! Trevligt att läsa och se dina foton. Fina blyfönster och kristallkronor – men jag håller med dig, det var litet trångt för två personer i den där konstiga stolsoffan.
  Hotell Continental känner jag också till. Haha, det ligger där det alltid har legat, på samma ställe som den gången vi hade en släktträff där i mitten på 90-talet. Då var det släktingar till mig som arrenderade hotellet. Ja, visst är det fint där, men som du säger… Jag skulle också valt Svea hotell, men det hade det varit onödigt långt att köra för Jennifer.
  Havet, som du älskar så till den milda grad 🙀 kan ni ju lätt komma till när som helst. Ni har det ju nästan in på knutarna. Men delfiner har ni inte.. så här får du några att titta på. Jag är på spenderhumör idag och vill glädja alla mänskor, inklusive dig!
  Livet leker, för jag har släppt hämningarna och köpt lite udda grejer på Tradera. Väldigt kul! 🐬🐬🐬🌊💦🐬🐬🐬💦🐬🐬🐬 Men oj, vad dom hoppar bland vågorna! Om du skulle ta och säga till dom att lugna ner sig lite… Sååå kuuul är det väl ändå inte i böljan vid den här tiden på året?

  Passar på att önska er en Glad Påsk! Det är ju inte så långt till den nu. 🐣🐤🐣🐰
  Ha det mycket göttigt och hälsa Solveig!

  • Ha ha! Det där var trappavsatsen. 🙂 Det var lugnt och skönt eftersom järnvägen låg nere den helgen på grund av banarbete. Men vi hade fönster mot innegården så vi hade inte blivit så störda. Vi bodde i den stora lägenheten längst upp på ett annat hotell på samma gata, flera gånger, när vi jagade bostad i staden 2010-20111. Då hördes ”plingandet” när bommarna gick ner på natten väldigt tydligt.
   Svea i Simrishamn får vi testa en annan gång. Nästa gång ska vi lite längre bort. 😉
   Tack för alla delfiner. Mitt favoritdjur genom alla år. 😀
   Tidig påsk 2016. S har förhoppningsvis börjat sitt lov nu … eller snart.
   Tack. Det ska jag göra. Hälsa min namne.

 7. Jag har aldrig bott på Contan men jag har dansat där många gånger på den tiden då stans bästa disco huserade där, så där hundra år sedan 😉 Sedan det blev nya ägare har jag även testat deras mat, jo den fick godkänt men det finns en del mer att önska.

  • Jag såg dansspår kvar efter dig. 🙂 Du verkade ha haft extra kul där.
   ”Det lilla hotellet vid havet” vinner kanske när det gäller flera saker vid en jämförelse.
   Vi var nöjda och tyckte det var en kul och udda grej att göra. Nästa gång kommer vi att testa något annat. Solveig föreslog direkt efter hon sagt Contan ett annat hotell, som ligger någonstans åt Mossby strand, men då hade jag snöat in på att kombinera med Wallanderfoto.

   • Kan ju också tipsa om Karnelund en liten pärla på Österlen , sen ser jag ju så klart er gärna som gäster hos oss på Mossbylund

   • Jag minns att du hade fina bilder förra året från ett ställe på Österlen. Det var nog Karnelund. Jag gillar små pärlor. ❤ Nästa gång kommer det att bli ett lägenhetshotell. Det ser jag fram emot. Synd att man är extra beroende av fint väder på vissa ställen.
    Vem vet. Nästa gång vi väljer nära kanske vi betar av … 😉

 8. Så trevligt! Turist i sin egen stad .. det kan bli en annan upplevelse! Du hittar alltid lite kuriosa också. Fint med detta gamla hotell med så många anor.

  Det är ju en bra ide´ för oss t.ex. som inte kommer oss iväg nånstans … Bara för att få lite omväxling i tillvaron.

  Kram från ett soligt Ölmstad där jag just varit på promenad!

  • Det var ovanligt, samtidigt som det kändes som vanligt, när vi genom åren har åkt iväg någonstans. Spännande. Något som bryter vardagen. Inne på hotellet var allt nytt för oss. Det kan jag varmt rekommendera. Vi har bott flera gånger på hotellet Bellevue i Hjo. Det kunde vara något för er. Vacker park att strosa i. Trevligt vid hamnen. Sedan är det alltid så skönt att komma hem igen och upptäcka vad stort och bra vi har det.

   Jag skulle tro att du haft det varmare än vi har haft. Jag såg att de hade 14 grader i ex. Karlstad igår.
   Sköt om dig. Hälsa E.
   Kram

 9. Vad synd att hotellet inte har husbilställplats. Det låter som ett bra ställe att bo i Ystad.

  Jag undrar också varför folk säger att Kurt Wallander inte finns på riktigt. Du har ju beviset – du fotograferade hans stambord på Hotell Continental och jag stod utanför hans kontor på polishuset några år sedan. Namnet som stod på dörrskyltet var tydligen Wallander. Jag medger att det var kanske lite konstigt att det fanns inget skrivbord utan några sängar i Kurts rum. 🙂

  Väderprognosen går ju inte att lita på. De som gjorde prognosen har uppenbarligen aldrig läst ”Den vita lejonninan”. Annars skulle de har vetat att dimman är inte så ovanlig i Ystad. Det är ju typiskt, man har kommit hem och solen är ut igen. 😉

  Kram från ett höstligt Australien

  • Du vet säkert att det är mycket populärt att bo gratis med sin husbil i Ystad vid havet. De första bilarna har redan kommit. Jag läste förra året att Y kom etta vid en röstning som någon organisation haft.
   Självklart finns Kurt Wallander. 😀 Kurt är gift med jobbet så det är lika bra att det finns både natt och dagsäng på jobbet. 🙂

   I den ”braiga” romanen ligger dimman tätt när han förgäves jagar Konovalenko. I min värld tror jag att jag vet ungefär var detta hände, i östra utkanten av övningsfältet, på en klint som jag gillar att besöka. Där det inte är så jättemycket folk.
   Vädret kan växla fort i Ystad. Från solig blå himmel utan moln till tät dimma. Svårt att planera ibland. 🙂
   Kram från ett vårligt Skåne. Annars är det mycket varmare längre upp i landet.

   • Tack för husbiltipsen. Det är bra att veta att man får parkera gratis vid hamn (Det är första gången vi reser med husbil i Norden). Man vill ju inte göra något olagligt i Kurts stad 😉

    Vi bor också på sydkusten och vädret växlar ständigt men dimma bildas nästan aldrig. Om vädret blir dåligt på helgen kan jag i alla fall börja läsa ”The Chessmen”. Älskade Lewismannen 🙂

    Ha en bra helg med mycket sol!

   • Vid Renhållningsverket är populärast, men jag hade tagit Lilleskog om jag varit turist och hade en husbil. 🙂 Nu är jag på andra sidan planket och tycker inte det är speciellt kul att komma till min närmaste strand en tidig sommarmorgon och se att parkeringen är knökfull av husbilar och ”trädgårdar” som de byggt upp runt om. Det grillas och doftar kryddor från hela världen. Ofta lämnar de kvar ”rester” av olika slag. 😦 Allemansrätten har sina för och nackdelar.

    Vad skönt att slippa dimma.

    Undra om du fått tag på del tre i trilogin.

 10. Härligt att läsa om er hotellövernattning i er egen stad. Att byta miljö behöver inte betyda att man ska åka långt. Det finns alltid något nytt att upptäcka där man är. Bara man har tillräckligt öppna sinnen. 🙂

  Kram

 11. Så mysigt det ser ut och vilka fina bilder. Visst är det härligt med semester i sin egen stad för när man är där ser man inte allt fint. Man måste semestra lite och tur att dom hade en vakthund då.
  Kram.

  • Jag har läst och hört mycket om detta anrika hotell. Mycket intressant att få se det på nära håll en gång. Passade mig perfekt som följer Kurt Wallander extra mycket detta år 2016, då det är 25 år sedan första boken kom ut på den svenska marknaden. ”Kurre” var en snäll vakthund och berättade många anekdoter. 😉
   Kram

 12. Vilken helmysig helg ni hade. Att bo på ett så gammalt hotell förstår jag var häftigt. Undrar om det spökar där? Synd bara att den där Wallander tog de bästa borden. Tycker att det var en toppen bra idé att turista i sin egen stad alltid upptäcker man nåt nytt och nu fick vi andra som inte har varit där se hur det ser ut från insidan. Ha nu en fin avslutning på den här vårlika veckan. Kramelikram.

  • Det blev mellis också. Var vi var på kvällen såg vi reklam för Frans-pojken.
   Det spökade nästan hela natten. Men sådant får man ta med ro om man heter bo. 🙂
   Det var det enda störande. Att den där Wallander skulle ha bästa bordet och bästa utsikten. 😦
   Tack ska du ha Annika. Tack även för mello rapporten.
   kram

 13. Det høres hyggelig ut med en liten hotellferie! Ole Einar Bjørndalen er bare helt utrolig, og jeg satt en hel uke og så på skiskytter VM 🙂

  God helg, Bosse!

  Klem fra Marit

  • Jag följde också alla tävlingarna. För jag älskar skidskytte. Vilken känsla det måste ha varit när de vann de norska gulden. Åka in på upploppet och höra och se hemmapubliken. Stafetterna var extra spännande. Martin Fourcade var för överlägsen bland männen. Vad roligt det skulle varit att se det på plats. Undra om Ole Einar kommer att klara av att sluta? Han borde vara sugen på att några hundra segrar i Världscupen. Nu när han är så pass nära. Samtidigt måste det vara smartast att sluta när han är kvar på toppen.
   Tack ska du ha Marit.
   Klem

 14. Vilken härlig weekend ni fick tillsammans i Ystad. Man ska inte underskatta att leva turistliv på hemmaplan för det kan leda till nya upptäckter och ger verkligen guldkant åt tillvaron. Synd på bordet bara…

  Hoppas tjugoårsfesten blev lyckad den med!

  Kram

 15. Födelsedagsparty hemmavid? Förstår att ni flydde fältet, bevisligen behöver man inte åka långt för att få omväxling. Vet nu var jag skall bo om jag kommer till Ystad.
  Torsdagskramar.

  • De hade det säkert roligast utan oss gamlingar. Lillasyster fick vara med.
   Det finns många trevliga ställen att bo på, både i Ystad och runt omkring Österlen. Om du aldrig varit här kan jag verkligen rekommendera trakterna. Helst från maj-september.
   Kram tillbaka.

 16. Vilken lyx! Det där gjorde ni helt rätt i. Sådant behöver man lite då och då.
  Tjusigt Place ser det ut att vara 🙂

  Och grattis till ert 20-åriga föräldraskap 🙂
  Ha det gott Kramar

  • Tack Konstchefen. 🙂 Du kunde säkert bidragit med goda råd när det gällde ”väggdekorer” av olika slag.

   Tack. Där försvann en tonåring. Du vet hur det är. Tiden rusar.
   Kram tillbaka.
   Ps. Det stod att ett galleri ska flytta in på Biblioteket på hotellet inom kort. Det lät spännande. Ardy Struwer ska ha en påskutställning. Mycket händer på Contan.

  • Det var Jennifer som lämnade tonåren bakom sig. Jag sa till henne att hon började se lite rynkig ut. 😉
   Extra gamla hotell har ofta mycket charm. Tänk om väggarna kunde tala. Då hade jag inte haft tid att sova.
   Tack min vän.
   Kram Bosse

 17. Tack för din kommentar hos mig. Nu fungerar min dator men jag fick ta tillbaka 8,1,men det tog tid innan jag kunde köra om den helt.

  Vilka underbara bilder o vad tjusigt hotellet var. Där skulle jag kunna njuta för fullt. Jag tycker att ni verkar ha så roligt tillsammans.

  Nä nu ska jag lägga mig igen innan jag somnar o får hela alfabetet i pannan. Sov gott kram ♥

  http://mittnyaliv66.bloggplatsen.se/

  • Varsågod! Skönt att det gick bra att få tillbaka det gamla. Jag minns hur förtvivlad jag var när jag inte hittade mina ”grejer” och jag trodde allt var kört.
   Du får räkna med att det regelbundet kommer att dyka upp en ”helsida” där de gör reklam och försöker styra iväg dig mot ”tian” igen. tryck X. Till slut gissar jag på att man måste göra det. Så har det varit med ex. Facebookändringar.

   Tack! Vi njöt av ledighetskänslan och god service. Vi är ett sammansvetsat team som delat både med och motgångar.

   Vilken nattuggla du tycks vara. 🙂 Hoppas du sov gott.
   Kram och trevlig helg.

 18. Detta var roligt att läsa Bosse! och vilket fint hotell!jag passar på att gå uppför och nedför den trappan flera gånger nu …. Så härligt! Massor med kärlek tänker jag om er när ni nu lyxar på detta viset! Det tog sin tid innan du nappade på – män behöver tid men när de kommer till skott så känner de sig som Ole Einar och trycker av 🙂

  • Du kom upp till granskning denna gång också. 🙂 WordPress känner inte igen dig längre.
   Det var både ovanligt, men ändå mycket trevligt för all ”innetid” var helt nytt för oss.
   Tack!
   Helgkram.
   Ps. Jag gissar på att ni ska göra husbilspremiärtur till påsken.

 19. Bäste Bosse! Vilken fantastisk idé och vilket härligt hotell!😉👍🏻
  Du, jag har ett problem. Inte första gånger det sker heller. Jag försöker skicka post på SolBo:s e-mejladress men får bara svar från han den där tråkige MAILER-DAEMON. Han kan verkligen konsten att vara en festbroms😬Upplevt några problem med e-postlådan på sista tiden? Eller retas bara Mr Mailer-Daemon, har han faktiskt lyckats få fram breven till adressaten fast han säger att han inte gjort det? I så fall får jag be ok ursäkt för massreklamen igårkväll😉Har du kanske en annan adress jag kan prova på?
  Önskar dig och Solveig en förtjusande fredag och hoppas solen skiner lika mycket på er som på mig här i staden mellan de sju fjällen….
  Kram L.

  • Förra söndagen vid den här tiden satt vi och njöt av hotellfrukost. Fast den jag fixade ihop för en stund sedan hoppas jag Solveig var nöjd med. 🙂 Undra hur många tusentals hotellfrukostar du satt i dig genom åren.

   Jag gissar på att du skickar till telia-adressen. Vi blev med fibrer förra våren. Den nya har du på Köp bok/böcker under Gotlandsbilden. Men det händer att jag inte får mail på några veckor och jag har varit sur på fibrerna många hundratals gånger under detta året. Allt för ofta trillar jag ur systemet.

   I fredags var det årets varmaste dag för oss. Annars har de haft varmare än oss längre upp i landet. Vi tar snart igen det.
   Kram Bosse

 20. Vilket tjusigt hotell! Dessutom en plats för herr Wallander, inte illa!! Har ni en dotter som fyller 20? Min äldsta är också 20. 😀

 21. Sådana där idéer bara älskar jag. Vem har sagt att man måste åka tjugo mil eller ens tio för att få den där lilla guldkanten. Ofta finns den närmare än man tror. Som den gången vi tänkte tälta en helg tillsammans med våra pojkar när de var små. Vi tänkte åka fem mil för att komma till en annan plats vid en sjö. Sedan lät bilen så konstigt så det blev bara en mil men även det vid en sjö. Blev det sämre? Pojkarna pratar om det fortfarande.
  Kram / RosMarie

  • Härligt att du är inne på samma våglängd. Kul att läsa att ni improviserade och inte svek era små barn, vilket hade varit lätt hänt med tanke på bilstrulet. Det är sådana speciella tillfällen som stannar kvar. Vi kom en gång inte iväg på en längre utflykt med tjejerna på grund av att vädret ändrade karaktär. Istället blev det ett djungelparty inomhus på golvet, där alla dockor och nallar fick vara med. Det minns våra döttrar ännu som ett fint minne från barndomen.
   Kram Bosse

 22. Hahahaha, tack för ett underbart roligt inlägg. Som du kanske vet har jag vistats en hel del i Ystad genom åren pga att jag älskar den staden. Men jädrans fräckt av den där Wallander boka ett bord men inte dyka upp. Om det är en vresig Wallander så tror inte jag det är Kurt…….utan hans pappa! Han fastnade väl vid sitt måleri av tjädertuppar så han missade att komma i tid till det bokade bordet!
  Kan tänka mig det är vackert i Ystad nu, där våren kommit längre än här. Var ni ner till havsbadet och kollade läget? Var det blåsigt, vågigt och kallt, eller lugnt och fint? Kram

 23. Så mysigt det ser ut. Jag vet faktiskt inte om jag varit i Ystad nångång :/ Måste nog sätta det på att-göra-listan.
  Ha en superhärlig lördag och helg.
  Kram Petra

  • Det skulle du komma ihåg Petra. För det är Sveriges näst bästa stad enligt min personliga lista. Etta kommer Umeå. 😀 Under flera år låg Göteborg etta. Jag vet inte vilken plats Borås kommer på.
   Tack. Hoppas du har sol hos dig.
   Kram Bosse

 24. Så det blev hotellvistelse i den egna staden! Och ett hotel med riktigt gamla anor! Vi har pratat om det flera gånger – att sova på hotel i Gbg…hotellfrukostar brukar ju vara något att se fram emot.
  Grattis till 20 år som föräldrar…tänk vad åren går!
  Kram, Gunilla

  • Det var faktiskt en trevlig upplevelse och något som vi skulle kunna tänka oss göra om någon gång. Inne på hotellet var ju allt nya intryck.
   I Göteborg finns det fler aktiviteter att göra vid sidan av, så det borde bli ännu bättre för er.
   Jag försökte skapa något liknande i morse så Solveig inte skulle längta tillbaks för mycket till förra söndagen. 🙂
   Tack. Nu har vi bara en tonåring kvar på hemmaplan. Jag räknas inte i statistiken 🙂
   Söndagskram Bosse

 25. Vilket fin hotell. Underbar lobby! Konstigt att du alltid ska springa om den där Kurre! Verkar som om han springer runt i dina trakter lika mycket som en Anders Knutas gör i mina.
  /P

  • Med tanke på alla gånger som vi sett hotellet från utsidan och jag som läst om det i Wallanderböckerna var det extra kul att äntligen få se det från insidan.
   Jag börjar bli trött på denna ständiga katt och råtta lek. Snart ringer jag Knutas. Han verkar vara en trevlig prick. Synd att det inte verkar bli nya böcker, nu när han äntligen fått ihop det med sin kollega. Fotbollstränaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s