Nu vill jag ha sommarlov

Livet är fullt av orättvisor. En av de största måste vara att jag inte längre har sommarlov. Det borde vara varje människas fulla rättighet att få behålla denna återkommande händelse, en gång om året. Som barn hade jag en strategi. Under slutet av vårterminen strök jag över datumet, dag för dag, och räknade ner som vid en raketuppskjutning. Så var jag äntligen där – skolavslutning. Augusti kändes som en utopi. Ett oändligt hav av oupptäckta, skimrande dagar låg framför mig. Så länge det var juni och inte ens midsommar fanns det plats för alla planer i hela världen. Gräset var grönt, havet var blått och huden hade redan fått en gyllenbrun färg. Det var samma underbara goa känsla som inför semesterresor. Väntan har alltid varit den största kryddan för mig. Planerna. Drömmarna. Inte ett moln fanns på himlen vid dessa dagdrömmar. Möjligheter att fylla tomma luftiga scheman med vad man ville. Långt från läxor och tvång. Fast mamma brukade tycka att mitt sommarschema var betydligt tuffare än det jag hade i skolan.
”Hur orkar du? Ska du verkligen iväg och spela tennis också? Du har ju bara varit hemma i en kvart och slängt i dig maten. Har du inte spelat fotboll hela eftermiddagen? Skönt att du snart börjar skolan igen och kan vila upp dig”, skojade mamma medan jag stående sköljde ner mackan med mjölk.
Jag hann nästan inte svara där jag stod med munnen full av smulor. Stressade iväg för att hitta racketen. Det var långt innan utbränningsuttrycket uppfunnits.
Ett speciellt sommarlov minns jag med vemod. Det var första gången jag blev kär. Tjejen hade jag aldrig träffat personligen. Ändå var jag upp över öronen tokkär. Hemligt såklart. Inte ens bästisen Stefan visste ett knyst. Jag hade inte hennes adress, men det gjorde inget. Däremot visste jag att hon var två år yngre än jag. Det fick räcka än så länge. Dessutom visste jag att hon var född i Sandefjord i Norge. I hemlighet hade ett nyfiket pekfinger letat upp orten i Nordens Atlas. Någon gång i framtiden skulle det bli Anita och jag. Anita. Så hette hon i förnamn. Varje lördag och söndag den sommaren sjöng hon rakt in i mitt rena naiva pojkhjärta så jag fick pytteskinn på armarna. Håret reste sig när refrängen ljöd i min mörkbruna transistorradio.
”Mitt sommarlov vad underbart mitt sommarlov ska bli. Med bad och sol och jordgubbar och glass”, knastrade det i apparaten från Luma.
Min hemliga flickvän lystrade till efternamnet Hegerland. Nittonhundrasjuttio låg hon sju veckor i rad på Svensktoppens förstaplats. Det var innan Sanna Nielsen ens var påtänkt. Anita Hegerland var nio år när hon klättrade in på listan och fick mina hormoner att galoppera. Har elvaåringar hormoner? Något vulkanaktigt var det i alla fall inombords.
Mitt hjärta gick inte i tusen bitar när hon flyttade ihop med en annan av mina idoler, Mike Oldfield, i mitten av åttiotalet. Mitt hjärta hade redan tickat för många töser under de förlorade åren.
Jag förstår att det finns personer som inte klarar av chocken, när någon oförsiktig person berättar att nu är det sista gången. Inte konstigt alls att de drabbade tar till sista halmstrået och gör vad som helst för att ta sig runt dilemmat. Undviker att skiljas från sommarlovens navelsträng och väljer den säkra vägen. Vägen som börjar med att söka en lärarutbildning. Då är abstinensen under kontroll fram till sextiofem års ålder. Får chefen för vårt land bestämma kan det bli tjugo år till. 😉
Vänta lite nu. Det finns något som är än värre än missade sommarlov och missade flickvänner. Höstlov! Mina döttrar har höstlov, en hel vecka. Just när det är som mörkast i Norden. Jag vill också ha. Det har jag aldrig haft. Vad fuskigt. Men jag har faktiskt gått i skolan på lördagarna, i ett helt läsår. Så det så. Det har inte min unga fru gjort.

OBS! Detta var sista kåseriet i sommar på bloggen. Jag kör med en repris från förra sommaren och har kåserifritt utåt sett. Annars snickrar jag ihop kåserier riktigt duktigt de sista veckorna.

Ni trettio personer som deltar i Fotbollstipset kan gå in på Bosses Tävlingar (under min header) och följa händelseförloppet. Redan på tisdag kväll kan första laget vara klart. Jag färglägger de personer som har rätt, med rött. Dessutom finns en tabell efter gruppindelningen som ni kan följa. Bli inte otåliga om jag ligger ett steg efter någon dag. Kan bero på att jag lever ett datorfritt liv.

Nästa söndag, 22 juni, fyller min blogg 2 år. Det kommer jag att fira med att lägga in en snabbtävling. När jag noterat att någon svarat rätt på mina två frågor stänger jag tävlingen och gratulerar vinnaren till en Trisslott. Hoppas någon fixar det under rätt dag. Tänk om jag får en lång oväntat bloggpaus, ”ett alldeles eget sommarlov”.

 

60 tankar på “Nu vill jag ha sommarlov

 1. Med endast fyra arbetsdagar till mitt sommarlov, så känns det fint. Tror att det var många fler än du som var kära i Anita den tiden. Hoppas bara att förälskelsen gått över, och vardagen sakta går vidare. 😉 Vill ännu påminna att 60 km härifrån, så hade de -1,4 grader senaste natt. Ingen höjdare precis.

  • Du menade en grabb som har ett G i början av sitt namn? 😉 Tyvärr var det nog så. Vi var många som föll för hennes charm. Det blev vardag och det blev nya förälskelser i en skön mix.
   Det finns med andra ord risk för att du får skotta snö under sommarsemestern.
   Jag önskar dig en trevlig semester. 🙂

 2. Tänk sommarloven var oändliga,, nu går hela sommaren så fort, för fort! Jag ”hör” Anita Hegerland bara jag läser här. Och det där med att gå i skolan på lördagar det saknade jag faktisk när det togs bort. Är ju liiite äldre så jag gick ända till 7:an på lördagar. Det var halvdag och avslutades i matsalen med kräm/ gröt och limpsmörgås med ”prickigkorv” på! Efter det var det helg! Kramar

 3. Och jag som haft sommarlov hela mitt liv. Sannolikt har din unga fru haft detta också. Under sommarloven då jag gick på gymnasiet och högskolan, då jobbade jag mycket. Det var också ett slags lov. Speciellt bra var det att jag nästan alla somrar jobbade halv dagar, så det blev både lov och jobb. Ibland har jag haft ren ångest för sommarloven… så långa…. längtar till skolan. Det har jag inte längre, tiden går så fort. Har bara ångest inför det ständiga sommarlovet, som numera skymtar vid horisonten. Vad gör man då? Samtidigt får man vara glad om man för leva så länge så att man får uppleva det samma.
  Jag gick i skolan på lördagar ända till åttan, tror. Under de sista åren så slutade skolan klockan elva, så det blev ingen lunch serverad. I sjuan, då vi dessutom gick i konfirmationsundervisning hos prästen, direkt efter skolan på lördagar, så fick man ta med lite mackor och smaksatt mjölk hemifrån.
  Anita Hegerland, kan ännu höra hennes starka, lite smågnälliga och läspande röst inne i huvudet. Kärleken är vida underlig. Ha en bra sommar!.

  • Det märks att du trivts bra med ditt jobb genom åren. Jag tror att du kommer att lyckas bra med att fylla dagarna även när du har ständigt sommarlov. Ex. har du en hobby som går att utvecklas rent geografiskt. 🙂
   Önskar dig också en bra sommar.

 4. Hmmm…..törs jag skriva att jag har sommarlov i 8 veckor nu Bosse? 😁. Det ÄR HELT underbart nu som då.
  Jag räknar ner till sommarlovet presis som du. Skriver. Det är något magiskt med den blomstertid nu kommer…….Man känner både vemod och lycka på samma gång . En känsla av rus och glädje över att nu gör man som man vill. Jag kan slösa bort tiden till att göra struntsaker för jag har ju så många dagar kvar.

  Du beskriver ditt sommarlov och dina minnen så underbart . Jag känner mig så närvarande när du berättar. Jag kan se mig dig Bosse framför mig med smulor i munnen full av iver. Härligt underbart sommarinlägg Bosse. Hos dig flödar både glädjen , minnen och allt det härliga som hör livet till. En gnutta allvar och dramatik finns åxo hos dig. Älskar din blogg och känsla att skriva för det berör alltid.

  Ha en jätteskön söndag nu så ska jag själv fortsätta med mitt låååååånga SOMMARLOV.

  Sommarlovskramen från mig.

  • Glömde ju en sak……..din blogg fyller 2 år skrev du så då tänker jag banne mig vara med att tävla fast jag inte brukar. Är en dålig förlorare då jag vill vinna ALLT. Men eftersom jag är född i ”tvillingarnas tecken” jag är lekfull, snabb, charmig 😉 vänlig och hjälpsam som vän har lätt att lära och är mångsidig så ska jag bannemig ta hem segern hos dig Bosse. Bara jag inte sover över just den morgonen hihihi

  • Njut du av varje sekund. Gör roliga saker. Busiga saker. Upptäckarsaker. Precis vad du vill saker. Om du sätter klister eller lim på klockorna varar dina åtta veckor längre. 😉 Dra ut sladden om du har digitaltid.
   Tack för dina rosord om min blogg. Ser du hur glad jag blir? 😀
   Passa på och sjung jättehögt. Kram

  • Äntligen ska TantGlad bli TävlingsGlad. Ser fram emot din start i min tvåårstävling. Inte ens jag vet svaret på mina två frågor i nuläget.
   Tvillingarnas tecken. Vilket trevligt stjärntecken. Det har jag trevliga minnen av. 😉 De där egenskaperna verkar stämma bra in på dig. Vem vet. Du har kanske lagt in en lång sovsöndag. Vem vet. Det har kanske jag med. 😉

 5. Jag älskade våra sommarlov. Vi bodde i Stockholm och på somrarna fick jag resa till Lerdala en by utanför Skövde till Mammas bästa väninna och hennes man. De hade en bondgård och man var fri som en fågel och kunde springa runt överallt. Jag fick vänner där och efter några år flyttade hela familjen till den byn och då träffade jag mina vänner i skolan också.

  Kram/Gilla

   • Sv: Nu tror jag att det är slut på gnället. Ja var i kontakt med doktorn idag. Mina prover var bra och han förordade metod tre. Jag har inte haft ont i skallen i dag. Så det är nog rätt.

    Nog är världen rätt liten ändå. Då har du varit i Lerdala kan jag tro. Din fru är nog yngre än jag, så hon kanske inte känner dom, som jag känner. Både Berg och Timmersdala känner jag också till. Mitt första sommarjobb hade jag i Timmersdala i en chokladfabrik. Packade praliner och fick äta så mycket av chokladen jag ville.

    När vi var i Side, Turkiet för tre år sen, träffade jag en tjej, som faktiskt bodde i Lerdala. Vi hade många gemensamma bekanta därifrån.Kul!

    Härligt att läsa om din kommentar därifrån också. Vad heter gården i Berg? Nykonfiken bakom busken

    Kram/Gilla

   • Vad bra att proven var stabila. Det låter tryggt.
    Vilket drömjobb. Där hade jag gärna jobbat övertid. 🙂
    En känd skidåkare med OS-guld och många andra framgångar är från Lerdala, Markus Hellner.
    Min svärfar var månskensbonde, annars jobbade han i alla år heltid i Skövde. Om jag minns rätt hette gården Hovslagaregården.
    Kram Bosse

 6. Mitt sommarlov börjar på tisdag och då är jag ledig åtta veckor, Antar att det delvis får kompensera den usla lönen 😉

  Trevlig söndag!

  • Du ”tjuvstartar” en dag före Solveig. Jag kommer ihåg när hon hade längre sommarlov. Många har varit avundsjuka på lärares sommarlov genom åren. De skulle vara veta… jag är tacksam för att jag väldigt sällan tänker i de termerna när det gäller jämförelser med andra människor. Bättre att hålla reda på sig själv.
   Önskar dig två snabba arbetsdagar innan du får åtta sköna veckor fyllda med trevliga saker. Kram Bosse

 7. Inget sommarlov … 😦
  Men man kan ha lite sommarlunk i alla fall. 🙂
  Själv tycker jag om att starta dagen på balkongen
  med morgonfika och något läsbart.

  En del som har ledigt har ju så mycket att göra
  att det nästan är som din mamma sa, att det är tur att de börjar jobba/plugga
  sen så det får ta det lite lugnt! 😀

  • Jag gillar också den starten. Helst när det inte snöar och haglar för mycket. Blir så trött på när sidorna fryser ihop och bokstäverna rinner ut över balkongräcket. 😉
   En kombination är att föredra av ledigheten. Både lugna och mer aktiva aktiviteter. Sedan är vi så olika vi små människor. Jag hade en uppsjö av energi som jag behövde få ut när jag var yngre. Då satt jag inte och doftade på blommorna och betraktade en humla någon längre stund. Detta tar jag igen på ålderns sommar. Nytt ordspråk.

 8. Sommarlov! Det ordet smakar jag på njutningsfullt långsamt. Jag håller fullkomligt med díg om den där jublande känslan den allra första dagen på sommarlovet. Augusti och hösttermin fanns inte i medvetandet, bara frihet – ja faktiskt FRIHET med varsaler. Och jag har haft förmånen att få uppleva den känslan många, många gånger 😉
  Anita Hegerland både sjöng bra och var så söt. Det bar nog många pojkhjärtan som bultade extra hårt för henne – och visst har väl 11-åringar hormoner som kan dansa cancan 🙂
  Ha det gott och njut avv bloggledigheten.
  Kram 🙂

  • Jag vet att du tillhör den skaran som fortsatte med sommarlov, precis som Solveig gjorde. Ni var smarta ni tjejer.
   Hon kom fram som en stor barnstjärna. Vet inte om hon fick någon mer hit.
   Jag ska inte vara bloggledig. Bara om någon inte fixar min tvåårstävling på söndag. Men mina inlägg kommer antagligen inte att komma så regelbundet som annars. Däremot tar mina kåserier paus precis som de gjorde förra sommaren. Bakom ridåerna kommer jag att umgås med många kåserier. Nya som gamla. 😉
   Kram 🙂

 9. Sommarlov – det luktar och smakar gott! Fin beskrivning och sommarlov låter mer positivt än semester! Så om några veckor har jag sommarlov! 🙂
  Minns Anita väl, försökte allt sjunga lika högt och klart som hon! Gått i skolan på lördagar har även jag…hur gammal är jag egentligen?
  Må gott och njut av din ledighet!
  Kram, Gunilla

  • Visst gör det. Precis som små söta barn gör när man sniffar dem i nacken. Om det inte hänt något i andra ändan som tar över… 😉
   Vi är inte gamla Gunilla. 🙂
   Tack! Bloggen ska inte ta sommarpaus. Bara kåserierna i bloggen.
   Kram Bosse

 10. Fantastisk skildring av hur vi alla till mans längtade efter sommaren som barn… och fortfarande kanske… för visst var det varmare, soligare och grönare på 60- och 70-talet eller? ;D
  När mina egna barn var små och gick i grundskolan hade jag förmånen att som lärare ha extra långt ferielov med mina barn. Nu har jag som alla andra semester. För att dryga ut dessa dagar lite extra har jag börjat ta ut torsdagar och fredagar för semester. På så vis förlänger jag sommaren en aning. Jag tror också att jag på detta vis kan hinna gå ner i varv en aning innan den riktiga semestern tar vid. Det blir lite extra bonus.

  Sommarlov och musik och sång med barnen är underbart.. jag älskar att sjunga med barnen på förskolan, På listan finns nu sånger om Jordgubbar,, glass och midsommarblomster, sol och bad.

  Ja nu längtar vi alla till semesterdagar på stranden…Vilken förmån att få bo intill havet .:D

  • Allt var mycket bättre då Ingela, när man tvättat minnena. 🙂
   Vad bra dina barn hade när de var små. Med en mamma som var hemma på loven.
   Smart drag av dig. Perfekt taktik för att förlänga sommarkänslan.
   Jag är övertygad om att du är perfekt i din yrkesroll. 😀
   Att få bo nära havet värdesätter jag mycket högt.
   Kram

 11. Bosse! Vilket underbart Sommarkåseri! Och du, Anita Hegerland minns jag också….Och texten i biten där på Svensktoppen….Nu har vi faktiskt sommarlov! Och du, jag är så gammal att jag gått flera år i skolan på lördagar och tror jag gjorde så i princip till 1967 eller möjligen 68, då jag tig studenten. Oftast slutade man lite tidigare då….
  Nu tävlar vi! Spännande med fotbollen! En klart öppen fråga än så länge. Och din sommarlovstävling vill jag absolut inte missa. Hela jag är ju en tävlingsmänniska. I allt! Och jag är en väldigt god förlorare, om jag nu måste förlora. Det tycker även oftast mina medtävlare. Men jag anskyr att förlora om jag kan svaret eller vet och bara inte kommer på det….Då blir jag bister i några sekunder.
  Många Spanienkramar! Och hoppas nu att Spanien kommer i form till nästa match och att chocken släppt…

  • Tack Ditte!
   Det skiljer inte mer än det finns fingrar att räkna med. 🙂
   Jag som gillar Holland trivdes såklart i fredags kväll. Hur var det med era grannar? 🙂
   Då får du hålla utkik på fredag. Samma här. Jag är en tävlingsmänniska som aldrig är en dålig förlorare. En bra kombination. Det är alltid retligt när saker man kan försvinner. Tyvärr händer det numera allt för ofta.
   Jag tror att Chile får sota för förnedringen. Bäst för er vistelse, så inte grannarna slutar prata med er.
   Bossekramar

 12. Fint skrivit. Å såååå bekymmerslöst den tiden var. Jag menar i den åldern hade man ju bara kul, man behövde inte ta ansvar för något och maten stod på bordet, med mera, med mera.
  Nu ska jag inte klaga – jag har ju sex veckors semester, men det är då verkligen inte samma sak. Så jag håller med, även om din och min musiksmak inte har det minsta gemensamt – inte ens som elvaåring;-)
  Klart jag följer din fotbollstävling och jag är med nästa vecka också!

  • Tack BP! 🙂 Det var ett mycket trivsamt liv. Helst för oss sommarproffs i fotboll. Hade du också en hemmamamma?
   Gillade du inte Anita H? Min musiksmak har både skiftat liksom en del artister/grupper har klarat av trenderna. Gissar på att du gillar mer hårt och rått. 🙂
   När det gäller min tvåårstävling gäller det att vara på tårna. Inte ens jag vet vad svaren är ännu. Först ska jag redigera bilder.
   Igår njöt jag av de franska takterna med saknade tre killar från förr. Alla lirade på mittfältet. Deras efternamn började på P, Z och R.

 13. Ja tänk så kär man kunde vara i någon man aldrig träffat. Var hel förälskad i Ted Gerdestad och en dag träffade jag en kille som var sååå lik honom. Gissa hur mallig jag var. Men det räcker ju inte bara med att vara lik en kändis lärde jag mig rätt snart. Sommarlov är ett härligt ord varför kan vi inte säga det istället för semester? Om två veckor har jag mitt sommarlov.
  Söndagskramen.

 14. Jag har alla lov som tänkas kan! Eller, öhhh, evigledig, känns ju rätt slätstruket. Fast. Egentligen har jag sommarlov! Idag gjorde jag sista ideella aktiviteten! Kyrkvärd med barndop som inslag! Mysigt 😉
  Din bloggs födelsedag råkar ha samma födelsedag som min äldsta dotter har, och hennes äldste son, tillika mitt första barnbarn! Så där ligger jag väl i topp för chansen till vinst! Eller tycker du jag redan fått högsta vinsten, där 😉
  Kram, Gerd

  • Du har ständigt sommarlov i juni, juli, augusti. Sedan har du höstlov. Njut så mycket du kan.
   Måste vara något visst när det är barndop när du har den kyrkliga sysslan.
   Jag tycker det verkar som du har lyckats bra med det datumet och de säger att alla goda ting är tre. Testa du på söndag om du hinner innan kalaset. För de slår väl ihop dem? Självklart har du fått två fina högvinster detta datum. 🙂
   Kram Bosse

 15. Men…varför kan du inte ha sommarlov?? Klart att du kan, meddela familjen käckt i morgon vid frukosten att nu har du gått på sommarlov, badväskan är packad och ja, kanske kommer du hem till lunchen…Förmodligen kommer du att upptäcka att det inte är riktigt samma sak som när man var med tandställning och lyssnade på Anita…Det var mer bekymmersfritt då, och det är väl kanske egentligen det man vill åt igen. Slippa planera, lägga upp budget, planera om…utan bara kasta sig handlöst ut genom dörren, upp på cykeln och låta dagen komma och gå. Näe…var det så här att bli vuxen…??
  Nej jag har inget emot tyskar, absolut inte om de tål lite slag dessutom…*gapskratt*!! Till saken hör dessutom att det tog ett tag innan jag upptäckte att jag inte var ensam i kyrkan längre, och att denne tysk dessutom hade en betydligt större kameran hängandes på sin mage, så jag hann gå där en stund och prata för mej själv, typ ”…men guuud så vackert…”, ”…oj, vad är det där för målning…?” Så det var ju lite genant när jag upptäckte att denne man smugit sig in utan att jag hört det. Sen att han hade större kamera…ja det är lite mera svårsmält.
  Ha det så gott och lycka till på ditt sommarlov!!
  Kram kram

  • Tänk om man visste hur bra man hade det när det gällde mycket på den tiden. Lätt hänt att ta saker för givna. Då var allt möjligt.
   Tack för fler detaljer om tysken. 🙂 Undra vilka minnen han fick av svenskor? Hårdhänta? Livsfarliga? Vågar han besöka vårt land igen? 😉
   Tack!
   Kram kram kram

 16. Oj, vilka ungdomar ni är, du o din hustru! Jag plågades i hela folkskolan med att gå i skolan på lördagar. Vi slutade i och för sig vid lunch… men i alla fall! T.o.m en ettårig handelsskola fick jag pallra mig upp lördagsmorgnar för att studsa iväg till. Det kommer jag ihåg speciellt väl då jag just under lördagar hade en lärare som hade fått agg till mig redan från start och gjorde livet surt för mig hela det läsåret! Skitgubbe… Honom önskar jag inget gott… Så´n är jag… 😉 För övrigt gillade jag skolan ganska bra…

  T.o.m de första åren jag arbetade så arbetade jag halva lördagen! Det du… förstår du hur gammal jag är… det skallrar snart om gaddarna…. 😉 Men jag kan både stå och gå upprätt än så länge!

  Sommarlov, ja det får jag förstås aldrig mer… Men jag är snart pensionär… så det finns en ljusning.

  • Det blev inte mycket kvar av helgen för dig på den tiden. Tråkigt att läsa att du hade en elaking på lördagarna. 😦 Det var kanske han som bestämde att skolorna skulle vara stängda denna sjätte veckodag. 😉 Jag hade heller inte glömt en sådan personlighet, som lämnar otrevliga spår efter sig. Usch!
   Arbetade du inom skolan? Du menar att du är mer än ett sekels år? 🙂 Skojar bara. Visst är det skönt att både kunna stå upprätt och kunna förflytta sig själv. Något man ska vara tacksam över och inte bara ta för givet.
   Jag önskar dig många friska och trevliga år när du har ständigt ledigt.
   Kram Bosse

 17. Två år redan. Tiden går fort när man har roligt. ”Ja, och även nu”, som någon humorist sa. 🙂
  Ha en skön bloggarpaus! Jag ser fram emot att mitt namn dyker upp i rött överallt… 😉

  • Det är ofattbart att det är två år på söndag.
   Bloggarpaus har jag inte planerat någon. 🙂 Det är endast kåserier som tar sommarpaus. Precis som jag gjorde förra sommaren. Istället får bilder med text mer utrymme. Inläggen kommer i en ojämn härlig svensk sommarvädersstil.
   Vem vet. Ditt namn dyker kanske upp sjutton gånger. Vete sjutton om det är möjligt 😉
   Hoppas att allt är bra med dig och din härliga familj.

 18. Det var ett fantastiskt sommarlovskåseri som man kan känna igen sig i lite än om jag är en äldre generation. Vi vandrade från skolan till kyrkan och där sjöngs psalmer som fortfarande sjungs ibland. Vi gick även i skolan på lördagar men inte så många timmar och då hette det ”Roliga timmen” så det var rätt lättsamt. sen var man som sagt förälskad på håll 😉

  Anita Hegeland var verkligen på ropet så jag förstår dig och så söt som hon var. Tack för ditt fina härliga kåseri som tog en bort från vardagen och tankarna rullade runt i huvudet. Kunde verkligen leva mig in.

  Ha en skön början på veckan
  kram

 19. Hej Bosse!
  Ta du ett välförtjänt kombinerat sommarlov och bloggvila, det är guld värt. Nu när sommaren står för dörren och jordgubbarna är som bäst. Solen gör sitt bästa, men konkurreras ut ibland av åska och regn men vad gör det det är ju sommmmmarlov. Å du, om du inte bloggar så har du ju sommarlov.
  Kramar från en piggare Skogsfe.

  • Hej Skogsfen! Det var länge sedan. Nej. Jag tar bara kåseripaus på sommaren som jag gjorde förra året. Annars kan vad som helst hända på bloggen. Däremot kommer jag att bli glesare med inläggen. Trevligt att läsa att du är piggare. Kram

 20. Men… här kommer jag tillbaka efter en lång bloggfrånvaro och då tar du sommarlov! Ja ha… Du får ha en härlig sommar med familjen så får vi läsa varandra i höst igen

 21. Vår yngste son plågade oss i många år med att spela ,den första veckan på sommarlovet med Mitt sommarlov med Anita och Mongo Jerrys In the summertime han spelade dom om och om igen och han njöt!!!…….Jag tycker om många av Lindströms bilder ,dock inte alla! Kram!

 22. Du får ha ett riktigt härligt sommarlov! För det är ju en rättighet, det håller jag med om, den där känslan…..bara för att man blivit stor så blir man berövad känslan av sommarlov. Inte rättvist.
  Ha det riktigt gott!
  Agneta kram

  • Jag ska leka att jag har sommarlov hela sommaren, men bloggen får inget. Den har inga rättigheter. Bara skyldigheter. 🙂 Däremot ska inte ”längre kåserier” härja på bloggen under sommaren. Precis som sommaren 2013. Istället fler foton och andra galna upptåg. Vem vet, inte jag. 😉
   Bosse kram

 23. Tid, ork och kraft … minus minus … förkylning som aldrig förr i mitt liv. Ändå lätt bättring. Åker imorgon bitti. Är helt packad nu … ja ja tro´t om du vill! Är urusel på att läsa bloggar och har stängt min för sommarlov. Jag är evigt ung och kör med sommarlov även som ”passionär”. Hör när jag vill ”Mitt sommarlov” med Anita Hegeland. Söt tjej som sjöng så bra på mitt favoritspråk!

  Önskar dig och familjen ett härligt sommarlov med många upptåg! Men skärp dej ibland och tänk på tjejerna!! Gör inte som jag och släng dig om halsen på folk som råkar komma i din närhet! Men det var ju en ”dröm” som gick i uppfyllelse – att få träffa dig IRL. Hälsa familjen från oss båda!
  Kramar till er!

  • Jag gillar också att lyssna på norska och ogillar envisa förkylningar. Låt oss hoppas att du glömde packa ner bacillerna. Undra vad din blogg kommer att hitta på för bus när den blir lämnad ensam under en hel sommar.
   Hoppas ni får en trevlig tid i norr. Jag förstår att det är många som saknat er däruppe. Det är svårt att dela på sig. Då måste man skaffa sig en otäck svårstavad sjukdom först som börjar på S. Jag lovar inget. Vill inte bryta löften. 😉 Nu har jag ett hårt och rakt avtal med mig själv. Först skriva ett kåseri om mitt älskade hav. Sedan gå ut i solen. Kramar till er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s