300 inlägg – ”Mina fotsteg i ditt hjärta” – Fram och baksida

DSCN8510DSCN8507DSCN8511

Detta är alltså inlägg nummer 300. Jag som bara skulle lägga in ett kåseri en gång i veckan. Det var tanken när jag startade bloggen i slutet av juni förra året. Aldrig håller jag vad jag lovar. 🙂
Här fick ni Solveigs baksidetext till min debutroman. Nu är det dags för sista möjligheten att ändra något. Jag kommer att vara helt fokuserad på den uppgiften och tar därför bloggpaus. Har ni svårt att läsa texten är det bara att trycka en gång på bilden så blir allt större. Njut av vårdagarna. Själv måste jag köpa Gyllene Tiders nya skiva. Den har jag sett fram emot länge. Hoppas att Per Gessle kommer att läsa min bok. Förhoppningsvis småler han i så fall åt att jag vävt in en del av hans låttitlar i min text.
Kram Bosse

91 tankar på “300 inlägg – ”Mina fotsteg i ditt hjärta” – Fram och baksida

 1. Vad kommer boken att kosta? Jag måste ju ha den så klart. O va bra att jag fick veta att Gyllene Tider gjort en ny skiva.
  Ha en fin solig dag så ses vi när du kommer tillbaka!

 2. Lycka till med korrekturläsningen! Vilken bra baksidestext, lockar verkligen till läsning. Och vackert omslag med härliga färger. Det ska bli kul att få den i handen, när den kommer ut.
  En tanke som slår mig är, att det inte är samma hjärta på fram- som på baksidan. Då tänker jag att vågorna har sköljt bort det första och att du inte lämnade spår förrän du kom tillbaka.. Ska det tolkas så?

  • Omslaget ska väcka funderingar, man får veta när man läser.. Vem Vem fick en plats i någons hjärta.. och varför? Svaret får man i boken och man får tolka det på sitt eget sätt, inte sant? Det är bl. a. därför man läser, när lusten att ta till sig en berättelse väl är väckt… Ni har lyckats med att bygga upp en stor förväntan. Det känns spännande och är ett nöje att ha din bok att se fram emot!
   Önskar er en skön Valborg och 1:a maj!

  • Tack! Vi har ägnat många timmar åt det i veckan. Härligt ljusa och hundraprocentligt rätta färger hoppas jag att det blir senast imorgon.
   Du säger det. Snart påstår du väl att det inte är en halländsk strand också. 😉 Hoppas att ingen läser detta och att kommande tittare inte noterat eventuellt olika hjärtan. Som jag skrev i ett annat inlägg tillverkade Solveig hjärtan i takt med att havet slukade dem. Dessa två bildhjärtan som vann vårt förtroende är inte ens från samma strand.
   Jag lämnade inga spår. Jag är bara författaren. Däremot kan en betraktare skåda Jennifers fötter. Det är roligt med familjeprojekt efter tusentals timmar av ensamarbete. Jag tror och hoppas att alla gör sina egna tolkningar. Gärna av det positiva slaget. 🙂

 3. Underbart! Det låter som en bok fylld av både glädje, kärlek och många tänkvärdheter.
  Stort lycka till med det sista arbetet i texten.
  Stor varm kram till dig

 4. The mighty three hundred! 😀
  Härligt komma dithän med sin bok. Lycka till även i fortsättningen.

  Jag hade med en hel del Roxettelåtar i min roman. Det gör så mycket till stämningen och tidsandan i handlingen om man har med musik på ett eller annat sätt.
  I en annan (påbörjad bara) roman strömmar Adams julsång ut ur radion en tidig adventsmorgon.

  • Tack snälla du! 🙂
   Kul att läsa att du hade med Halmstadanknytning i din roman. Jag är själv intresserad av musk så det var självklart att det skulle förekomma i min nostalgiska sjuttiotalsroman.
   Lycka till med ditt nya bokprojekt.

 5. Om man inte var nyfiken innan så blev man det definitivt nu. Längtar redan efter att få skriva recensionen om boken i min blogg 😉 Lyck till med slutredigeringen!!!
  Kramar

  • Glöm inte läsa boken först. Du kanske inte gillar den. Då får du inte skriva om den. 😉
   Själv är jag allergisk mot bokrecensioner som avslöjar röda tråden, om den är hemlig. Det är som att berätta att jag trodde aldrig att floristen var mördaren. Jag har funderat mycket på det senaste tiden. Undrat över hur eventuella recensioner om min bok kommer att se ut när det gäller handlingen. Det finns två hemliga stråk i romanen som förstör för en förstagångsläsare om de få det serverat innan läsningen. Alla är inte som min fru Solveig. Jag har lagt in ett kåseri om det tidigare på bloggen. Hon läser först vem som är mördaren och bläddrar sedan tillbaks till kapitel 1 och läser lugnt vidare. Själv tänker jag på författaren som omsorgsfullt lagt ut ledtrådar och skapat spänning. Grubblat och vänt på saker i xxx antal timmar. Vi hade förr många diskussioner om ämnet.

 6. Ser helt suveränt ut! Nu längtar jag ännu mer efter att få läsa den!
  Lycka till nu med den sista genomläsningen… snart, snart, snart får vi andra också läsa 🙂
  Kram

  • Tack Joanna! Det var en helt annan känsla att korrläsa när det fanns en riktig bok att hålla i handen. Ändå overkligt. Svårt att njuta eftersom det väntade ännu ett nytt seriöst jobb. Visserligen av det färgglada slaget. 🙂 Jag gillar danska band tack vare dig och Kristina. Boken ligger bra i handen. Annika har gjort ett kanonjobb.

  • Välkommen till min blogg Eva. Du kommer att känna igen massor i boken trots att det är en fiktiv roman. Det kan jag lova säkert. Alla som levt på sjuttiotalet känner igen sig, men extra mycket de som bor eller har bott i trakterna runt Halmstad där en stor del av handlingen utspelar sig.
   Ha en skön maj. 🙂

 7. Spännade med din bok, vilken känsla att snart få hålla den i händerna, bläddra, klämma och känna, så otroligt stort att få ge ut en bok. En bok som ska läsa av många. Jag ser fram emot att signerat ex. Så tycker jag om både fram och baksidan,

  • Tack för dina snälla ord. Det är fortfarande en overklig känsla för mig. Helläckert att hålla i en riktig bok i handen. Hann inte njuta länge innan jag var igång och fokuserade på min nya uppgift. Med hjälp av överstrykningspenna gjorde jag en markering där det behövdes kontrollera något. Sex ögon har jobbat stenhårt. Var och en på sitt håll. Intressant att sedan jämföra resultatet. Trevligt att jobba i team efter alla mina ensamtimmar. Jag är mycket tacksam över att jag har tillgång till riktig experthjälp i slutändan. Hoppas att eventuella recensenter kommer att belysa detta.

 8. Nu börjar det likna något, nu är det på riktigt. Hur kändes det att få hålla i boken första gången och veta att nu äntligen.

  • Overkligt. Samtidigt häftigt. Snart finns det ingen återvändo. Vill så gärna att den ska vara felfri. Så nära 100 % som möjligt. Därför återstår en del slit med slutarbetet. Små detaljer som ska ses över. Fortfarande har jag inte tröttnat på att läsa vanligt i romanen. Det ser jag som ett mycket gott tecken. Precis som när jag läser andra böcker kan jag stanna till och tänka tanken; hur tänkte författaren där? Nu slipper jag ringa, mejla eller skriva. 😉

 9. Så FIN den är Bosse! Åh vad roligt att äntligen få se det du berättat om.
  Så fint fotat att Jennifer och en verkligen fin & lockande baksidestext av Solveig.
  Och jag tycker att det blev jättesnyggt med lilla bilden på baksidan.
  Fint foto på själva boken i gräset med fina blå blommor.
  Har full förståelse för att du har fullt upp nu.
  På återläsande! 🙂

  • Tack snälla du! 🙂
   Vi har knappt noterat att det varit Valborg och första maj. Vill så gärna att allt ska bli bra. Jag får bara en chans i livet att debutera. Men det är underbart att det inte ens är mörkt klockan nio på kvällen längre.
   Vi hörs både här och där. 🙂
   Märkte du att jag är tillbaka i bild igen? Du blev först.

  • Hallå där. Du får allt köpa. 🙂 Lite läbbigt att snart inte ha någon möjlighet att kunna förändra något. Precis allt kan blötas. Sedan gälller det att inte överarbeta. Ibland handlar det även om en smaksak. Vilket ord är finast att läsa eller ta i mun? Kan vara olika från person till person. Viktigast när det gäller den biten är att variera sig så mycket som möjligt.

   • Jag tror inte du behöver oroa dig, den ser tilltalande ut och smakproven och baksidan bådar gott 🙂 Klart jag ska köpa 😉 Men kanske direkt av författaren? Men det går väl inte antar jag, så var det med en annan kompis bok…

   • Vi ska anställa en snygg barfotablondin på förlaget. 😉 Det är klart att det är dumt att betala 45 kr i frakt om man bor i närheten eller har vägarna förbi. Vi ska ta ut en växelkassa och lära upp alla familjemedlemmar så vi inte blir bundna till ”kontoret” i sommar. Nu kom jag på en smart idé. Vi får se om Solveig gillar den. 😉 Jag tar med en bunt böcker till stranden. Går som glassgubben mellan de brunbrända kropparna och undrar om de vill ha bra lektyr. Om de köper två ex. kan de få en kyld dryck också. Tror att jag börjar med Sandhammaren…:)

 10. Vilken cliffhanger! Man blir verkligen sugen att läsa boken och få veta vad som hände där i ungdomen… Omslaget är kanon, kunde inte ha blivit bättre!

  Kraam
  Petronella

  • Tack Petronella! Glad att du inte skrev tvärtom. 🙂 Annars skulle det kunna vara en bra träning inför framtiden. Tänk om någon sågar mig längs med anklarna. Därför är det extra skönt att äntligen ha hållit i en bok. Då blir allt på riktigt allvar. Vetskapen om att jag inte kan göra det bättre, är just nu en grundtrygghet. Ansvaret är mitt eget. Jag står för innehållet mellan pärmarna. Har som tur är inte räknat timmarna. Vill inte veta talet. Smaken är alltid olika. Tur det. Annars skulle livet vara trist. Däremot om någon skriver negativt om ett hafsjobb, då skulle jag bli djupt besviken, fast jag inte tagit åt mig av den kritiken.

  • Hela livet kan bli givande och berikande när det inte blir exakt som man tänkt sig. Som en extra krydda. Om det inte handlar om mörka moln.
   Det har verkligen varit ett intensivt finlir med färgpennor. Härligt att äntligen kunna hålla en riktig bok i handen. Den ligger bra där. När min sista vilja är genomförd blir det ännu bättre. Någonstans i majblomningen ser jag målsnöret. Sedan behöver jag få komma ut och njuta av verkligheten också. 🙂

 11. Jag gillar bokomslaget och när man läser på baksidan så förstår man att den är spännande med sin lockande text..Lycka till med att få färdig boken. bra gjort att skriva en bok för sånt tar tid. Min son har skrivit en så jag vet vilken tid det tog.

  Ha en fin början på veckan
  kram

 12. Den ser verkligen jättefin ut, grattis!

  Om jag skulle ha en synpunkt på baksidestexten, vilket ingen har bett mig om ;), skulle det vara att ta bort … efter sista meningen i första stycket. Det blir starkare med bara en punkt. Och mindre ”Allersroman” över det hela. Annars är texten lockande. Blir nyfiken.

  • Tack!
   Det är klart att du får ha synpunkter. Än så länge har jag möjlighet att ändra på saker och ting. (Nästan. Har inte resurser eller tid för att göra om eventuellt några hjärtan på stranden) Vill inte att min debutroman ska förväxlas med en Allersroman. Inget ont om dem. Men jag vill ha min egen prägel. Jag la fram din åsikt till förlagschefen som även råkar vara väldigt lik min fru. 🙂 Solveig gillar sina … som hon tycker fyller sitt syfte i det här fallet. Jag litar på hennes intuition.
   Glad att du tyckte texten var lockande och att du blev nyfiken. Kan avslöja att romanen är tjockare än en Allers. Även ett tjockt påsknummer. 🙂 284 sidor. Det var spännande innan jag visste sidantalet. Är mycket viktigt med hänsyn till vikt och tjocklek. För de som inte är så insatta kan jag berätta att jag har först skrivit allt i Word, i min egna mall med sina speciella mått. Då handlade det om ca 350 sidor som skulle ha kunnat bli för tjockt och därmed betraktats som skrymmande brev.

 13. Grattis till 300 inlägg! Och till en fin bok! Jag ser fram emot att få läsa den. Solveig har gjort ett fint jobb med texten på baksidan, lockar verkligen till läsning. Förstår att det är mycket Bosse och Bosseupptåg och Bossehågkomster och Ungbossetankar och Ungdomsbossefunderingar i den här boken. Och det kan inte bli annat än spännande! Lycka till med finliret nu. Ha en strålande dag!

  • Tusen tack! Hon är duktig hon, min fru. Är värd en glad sol. 😀
   Det är en fiktiv roman. Bosse finns det ingen som heter. Jo. Nu ljög jag. En högstadielärare heter Bosse Dahlqvist i boken. Märkligt sammanträffande. Själv hade jag en lärare som hette Bosse Bergkvist. Världen är liten. Ibland mindre än man tror. 🙂
   Det har varit mycket finlir sista dagarna. Timmarna har runnit iväg. Längtar efter att få komma ut i våren. Känner mig som en kalv som de glömt kvar på ”vinterhotellet”.
   Ha en bra start på maj.

 14. Lycka till med korrekturläsningen, den sista. Vacker bok, fina bokstäver och fina bilder. Glöm inte att andas mycket frisk luft mellan kapitlena.
  Kram

 15. Då har du en spännande tid att se fram emot. Önskar dig mitt varmaste lycka till!
  Den skivan bara måste man ju ha:).
  Du får byta boken mot skivan:).
  Ha det gott!

  • Det är både spännande och overkligt. Vad har jag gett mig in på? Eftersom det varit min dröm sedan barnsben kommer jag inte att ångra mig. Förhoppningsvis blir det en fortsättning. Det här är heller inte min första bok jag skrivit genom åren.
   Jag har beställt skivan. Längtar efter att den ligger i lådan. 🙂
   Kram

 16. Jaha ja – den vill ju en Mångmamma så klart ha signerad och hemskickad å det snaraste!
  (Hoppas du hade det fint tillsammans med din rosa skjorta på promenaden. ) 🙂

  • Det låter trevligt. 🙂
   Visst hade vi. Våra barn vill visserligen ha en ny pappa. Det gick inte så bra när jag mutade dem med att de skulle få låna mina högklackade. 😉 Jag har lagt in ett kåseri i höstas om just en rosa skjorta som Solveig retade mig för.

 17. grattis till dina 300 inlägg :-)…jag ser fram emot att få läsa din bok och helst vill jag läsa den NU!!!
  jag önskar dig en trevlig Valborg och 1:a maj
  kram Åsa

 18. Den boken ser jag fram emot att läsa. Baksidetexten gav definitivt mersmak! Tänk att jag ”känner” en riktig författare 🙂

 19. Tack för dina ord Maria. När jag gick på bibliotekshögskolan fick jag lära mig att man inte anses som en riktigt författare innan man gett ut tre romaner. Det är bäst att jag öser på. 😉 Just nu står jag kvar och stampar på noll. 🙂

 20. Här kan du lägga till ytterligare en köpare! 🙂
  Vet ju redan att jag gillar ditt språk, ska bli så spännande att läsa den!
  Ooo vad pirrigt att fixa med det absolut sista nu! Måste vara blandade känslor..
  Så häftigt att ge ut sin egen bok, jag håller tummarna för dundersuccé!
  Kram!

 21. Här sitter jag och blir stolt. Stolt över dig. Över Solveig. Över era döttrar. För jag vet av egen erfarenhet att även om om själva skrivandet kan vara något av ensamarbete så är det inte riktigt hela sanningen. Det finns en omgivning, en familj, som på en mängd olika sätt är i allra högsta grad delaktiga i skrivandet av en bok. Så om det ”bara” handlar om peppning, kärlek och ett stort överseende för att en mängd timmar tillbringas knapprande på datorn. En familj som är en stor del i att det till slut blir en bok. Så ja, jag är otroligt stolt över er alla. Stor kram till er.

  Jag ser fram emot att få ta del av din berättelse Bosse och kommer beställa ett signerat ex. En till du kan skriva upp på listan. 🙂

  Jag vill också passa på och tacka för alla fina ord och all uppmuntran kring min blogg. Ord som värmer otroligt gott och som jag ska plocka fram och läsa de där dagarna då tvivlet sätter in. Ord som lyfter. Tack snälla.♥

  Ta hand om varandra och ha det gott i vårsolen!

  Kram Lotta

  • Vad glad jag blev över din kommentar. Du har så rätt. Det är precis så det är. Familjen är bland det viktigaste man har. Utan deras starka stöd fungerar inget. Jag är lyckligt lottad på den fronten. Jag ska krama dem extra från dig. 🙂 Utan deras deltagande i ett sådant här stort skrivprojekt hade det varit svårt att få ihop allt. Förståelsen för att jag behövde egna skrivpass när jag hade flow. Ändå var det ännu värre när vi hade ett museum och tvingades ställa upp på alla tider. Då tyckte jag synd om de där två söta tjejerna som utan att tjura accepterade sena ändrade planer. Det var tufft när man inte kunde välja ordet nej när det ringde.

   Hoppas att du sitter på din favorittrappa just nu och njuter. Här är det ljuvligt 🙂

 22. Så fin din bok är!!
  Den får mig att tänka på vår dotter som skrev en bok förra året med omslag fotat av duktig och fotointresserad syster….. fotot på omslaget är på henne själv i siluett badandes i havet…..i boken har hon också vävt in en del musikaliska inslag….:)
  Hoppas allt går som en dans nu för dig, med försäljning och allt som väntar 🙂
  Önskar dig en fin och solig skönamaj-helg 🙂
  Kram Lollo♥

  • Tack Lollo!
   Jag har ju sett fina kort tidigare från din dotter på din härliga blogg. Hon verkar vara riktigt duktig. Hoppas att det gått bra med boken för hennes syster. Det låter romantiskt det du beskriver. Musikaliska inslag brukar vara populära. Det har jag flera av i min bok också.
   Vädret just nu är underbart. Jag ska snart äta min lunch utomhus.
   Önskar dig en fin fortsättning på maj. 🙂
   Kram

 23. Så spännande att få ge ut en egen bok! Den kommer att sälja bra. Jag gillar texterna i dina inlägg, men vet ännu inte om jag kommer att köpa boken. Jag är nämligen lite svår när det gäller att läsa böcker, men har en gubbe som läser mycket. Trädgårdstidningar och trädgårdsböcker slukar jag däremot.
  Gyllene Tiders skiva kanske jag ska önska mig till födelsedagen nu i sommar.
  Lycka till med din bok och ha en riktigt trevlig helg!
  Må så gott och kram!

  • Det är både spännande och overkligt. Ligger tusentals timmar bakom projektet. Kul att du gillar mina texter i bloggen. Jag hoppas att läsarna av ”Mina fotsteg i ditt hjärta” kommer att uppleva boken som många gånger bättre. I bloggen skriver jag vid ett tillfälle. Annars skulle jag inte hinna. Boken är betydligt mer seriös och genomarbetad.
   Jag ser fram emot att få Gyllene Tider skivan i min postlåda. Jag har varit med sedan starten med Halmstadgruppen. Hörde låtarna innan ”andra” hade hört dem. Är glad för att grabbarna återförenas med jämna mellanrum. De håller enligt mig fortfarande en mycket hög klass.
   Tack för uppmuntran och kommentar.
   Önskar dig en fin fortsättning på maj.

  • Just det där ordet som börjar på bokstaven L gillade jag att läsa. 😀
   Eftersom jag fortfarande har lite tid på mig att leka detektiv tar jag varje ledig stund till att leta möjligheter att finputsa inlagan. Vill inte känna att jag ångrar något i efterhand. Det handlar inte om att överarbeta utan om små findetaljer. Igår hittade Solveig ex. ett ” som saknades i en replik. Dessutom är jag glad att jag har en van yrkesredigerare som ännu en gång gjort ett stort och viktigt jobb med manuset.
   Gissar på att du njuter av det härliga vårvädret. Det är fortfarande väldigt kyligt på morgonkvisten i skuggan.

 24. Hej Bosse! Kikar in för att hör och häpna skriva att jag tar lite bloggpaus..så gör du det med. Men jag förstår att du har fullt upp med din bok jag kommer att hålla utkik efter den. Jag har inte fullt så spännande saker framför mig men vill ändå ta en paus. Kommer kika in då och då och jag kommer tillbaka det lovar jag, ha det gott och lycka till med med dina ”fotsteg”.
  Kram från Skogsfen.

  • Jag vill inte splittra mig när jag är i slutfasen. Hoppas att din bloggpaus inte har något med din mamma att göra. Vid denna tid på året är det faktiskt trevligare att vara utomhus än att sitta framför en dator. Visserligen kan en del kombinera detta.
   Ha det så bra tills vi hörs igen. 🙂
   Kram Bosse

 25. Betrakta mig som en läsare, när det blir dags! Ska bli mycket intressant och jag vet ju redan att det blir bra, hur skulle det kunna bli något annat….
  Agneta

  • Tack! Det var en speciell känsla att få en riktig bok i handen även om det bara handlade om ett provtryck. Nu ser jag med spänning fram emot slutfasen och hoppas på en solig dag när de ringer på dörren med den stora leveransen. 🙂
   Kram

   • Kan tro det 🙂

    Ser fram mot att ligga i hängmattan i sommar och läsa DIN bok. Det kommer sannerligen vara en häftig känsla. Du ser, det är ju inte annat än att vi, dina bloggläsare känner oss lite delaktiga 😉

    Kramar

   • Vem vet? Jag har kanske vävt in några av er lite tjusigt här och där i handlingen. 😉 Sant är att jag lånat från verkligheten ibland när min fantasi behövde vila en stund eller där verkligheten överträffade allt annat.
    Det låter mysigt att ligga i en hängmatta. 🙂
    Solkramar från Ystad

 26. Å Bosse! Vilken lycka! Vilken magisk glädje! Vilken fantastisk lön för mödan! Och vilken underbar historia som ryms där mellan pärmarna på boken, det känner jag i hela mig! SOM jag gläds med dig! Många lyckokramar!

 27. Tack fina Frida för både lyckokramar och snälla energikickord. 🙂 Vad gullig du är. Jag hoppas att många komner att känna sig nöjda efter att ha läst den fiktiva boken. Det är mitt huvudmål och min strävan. Om några veckor kommer jag att hålla slutresultatet i min hand. Det känns fortfarande overkligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s