De tog mig för en annan

Bobo minns …

I ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått” tog jag med ett kåseri med namnet. ”Lika som tvillingar”. Då handlade det om att två kvinnor trodde att jag var utländsk.

Det har även hänt vid tre tillfällen att människor tyckt att jag var otroligt lik en känd svensk skådespelare och aktör. Här kommer ett snabbt hopkok om detta:
Jag tog det inte på allvar första gången som en yngre träningskompis kläckte ur sig frasen.
”Bobo! Vet du om att du liknar x jättemycket”?
Då tyckte jag han var galen och slängde snabbt ur mig en motreplik.
”Och jag tycker du är lik Uffe Sterner. Är ni släkt?”
Till saken hör att ishockeyspelaren Sterner varit Sveriges kändaste spelare några år tidigare. Min klubbkompis hade samma för och efternamn. Med andra ord säkert ett utslitet skämt från min sida under ett svettigt träningspass.

En regnig eftermiddag visade de en svensk gammal svartvit filmklassiker på TV. ”Otroligt”, sa jag högt till mig själv. ”Det är ju jag.”
Både de pigga spelande ögonen, ansiktet, kroppsspråket, kroppsbyggnaden och sättet att förflytta sig var tvillinglikt.

Under flera år trivdes jag med att ha långt hår. Inte med möjlighet för en hästsvans, men häftigt lagom långt hårsvall.
Men på högsommaren bytte jag taktik och gick och fick håret rejält kapat. Skönt när jag svettades eller badade i salta hav. Annars gick det utmärkt att likt Björn Borg ha ett tufft svettband i pannan och på handlederna.
Det var endast med denna korta frisyr under några sommarveckor, som jag insåg likheten.

Inför en utlandssemester fick jag ett spontant ryck. Planen som dök upp var att jag skulle få håret lite lagom trimmat. Spontant gick jag in på ett klippotek mitt i centrum. Jag lekte med tanken att den söta yngre Lena som sprungit efter mig för många år sedan skulle hålla i saxen. Jag hade inte sett henne på flera år, men kände ändå till hennes yrkesval och arbetsplats.
Lena såg jag aldrig till. Istället bad en kvinnlig frisör i min egen ålder mig att sätta mig i stolen. Jag berättade att jag bara ville att hon skulle ta lite i topparna.
Från början förde vi en trevlig dialog. Jag råkade nämna att jag skulle åka till Kos nästa dag. Detta ämne gick hon igång på. Direkt började hon lovhylla Medelhavsön som var hennes favoritö. Snart var dialogen ersatt av en kvinnlig monolog. Mina tankar förflyttade sig från att lyssna, till spegelbilden där jag besviket insåg att chansen att träffa på en intressant dam på resan hade minskat till fryskallt. Det hjälpte inte att jag tystnade. Snart var det bara en godisklubba som skiljde mig från deckaren Kojak.
I vissa lägen var jag mycket blyg och väluppfostrad. Eller vad säger man när ”Saxkvinnan” äntligen, antagligen fick hon kramp i saxen eller i tungan, några timmar senare (det kändes som jag missat flyget), slutade klippa och satte upp en spegel bakom min nacke.
”Är du nöjd? Blev det bra?”
”Nä. Det blev för kort. Kan du plocka upp det från golvet, tvätta till det och sätta fast det igen?”
Istället drog jag till med ett falskt.
”Visst. Tack.” och försökte tänka positivt. Bra. Ingen chans bland brudarna på resan eller i sommar. Jag behöver inte klippa mig de närmaste två åren och kommer därför att tjäna big money.

När jag klev på bussen visade det sig att den blå stadsbussen var knökfull. Ändå hade jag tur och fick den trånga platsen bakom chauffören.
Vi hann knappt rulla iväg förrän jag hörde en grabb längre ner i bussen börja tjata med sin mamma.
”Mamma. Såg du?”
”Vaddå?”
”Det var Nils Poppe som gick på bussen.”
”Inte så högt Patrik.”
Killen började tjata ännu HÖGRE.
Min nyfikna sida av mig började titta mig runt. Till slut vände jag mig om och möttes av ett fult pekande finger rakt mot MIG.
”MAMMA SER DU ATT DET Är NIILLLS POPPPE!”
”Inte peka! Inte prata så högt. Den riktige Nils Poppe är en gammal gubbe.”
Jag var rädd att busschauffören skulle vända sig om och be om en autograf och att det skulle vålla en krock.
Det blev en pinsam svettig resa som jag förkortade genom att hoppa av en lång bit hemifrån.

På semesterresan hade vi mer än kul. Det ena upptåget och galenskapen ersattes av ett nytt. Men efter fem dagar hände det som inte fick hända. Jag fick racerbajs och mådde skit. När de andra åkte iväg med sina vespor letade jag mig till ortens doktor. Väntrummet var fullt av patienter. Jag fick en ask med pyttesmå tabletter. Just då ville jag bara en sak. Åka hem till Sverige och tryggheten.
Vilken effekt. Knockoutpiller. Det var som att stoppa in en kork i rumpan. Tabletterna som blev kvar använde jag mig av på hemmaplan de närmaste åren. En tabbe en eftermiddag i Sverige var att jag tog ett glas Coca cola upptill. Jag blev knäpp. Kunde inte bedöma avstånd och gick in i väggarna. Koffeinet gick tydligen inte att kombinera med dessa supereffektiva knarkpiller.
Tillbaks till Kos. (Tur detta inte är ett kåseri) 😉
Under tiden som de andra roade sig kungligt blev jag kompis med en rödhårig tjej med blek hy som för första och sista gången åkt på solsemester. Det skulle hon aldrig göra om. Hon klarade inte av den intensiva värmen och den starka solen. Istället för att hänga på våra kompisar fördrev hon och jag några trevliga hotelltimmar under två dagar med att spela spel. Stackars henne när hon blev av med sin spelkompis.

I hotellrestaurangen fick jag ”only rice” till dinner. Mina polare hade blivit bekanta med fem norrländska tjejer under tiden som jag lämnat scenen. De hade varit iväg på utflykter med vesporna och besökt paradisstränder. (Jag tog revansch veckan efteråt.) Denna afton hade de bestämt att ses på ett av innediskoteken som låg i anslutning till vårt hotell. Jag hade vagt sagt att jag kanske dök upp senare på kvällen. Eftersom jag var relativt pigg och uttråkad bestämde jag mig för att lämna rummet.
Till saken hörde att diskoteket hade flera vita pelare i lokalen. Därför kunde jag lite diskret göra mig osynlig och spana in vilka tjejer som mina kompisar träffat.

Troligtvis hade jag samlat på mig för mycket energi under min ensamhet och under alla yatzy-partier. Därför gjorde jag en spontan livlig entré runt sista pelaren som skiljde mig från bordet. Jag minns inte just nu om det var någon av mina glada polare som ropade. ”Tjäna Sebbe” eller om hon från Umeå var etta med repliken.
”Vad sjutton gör Nils Poppe här?”
Hon kunde lika väl stoppat in en isbit innanför min tröja.
But the show must go on. Jag tyckte det var lika bra att hoppa in i Sten Stensson Stéen kostymen resten av den natten. För det var inte Nils Poppe på scenen i Fredriksdal som pigg 75-åring, som de tre personerna förknippade mig med. Så illa var det inte.

Jag borde ta det som en eloge, men tyckte det var pinsammast på bussen i kombination med det långa frisörbesöket.

Tyvärr kan jag inte bjuda på en bild. Jag letade efter den skiss som en konstnär gjorde av mig på just den resan, men om jag minns rätt var jag inte lik Poppe alls på den. På den tiden körde jag enbart med diabilder. Men när jag ser närbilder på Fabian Bom och Sten Stensson Stéen från Eslöv ser jag den slående likheten.

Dags för SJUTTONDE UPPGIFTEN i min lilla lek:
(Stängs klockan 20.00 onsdagen den 4 maj)

Min första tanke var att ni skulle ägna er åt mänskliga tvillingar, trillingar. Istället tänkte jag om och tog på lekglasögonen. Det här lekuppdraget går att göra både enkelt, konstnärligt och roligt. Snabbt eller genomtänkt. Borde passa de flesta.

Väljer du att gå efter ett TEMA får du tre bonuspoäng. Tema kan vara allt från hundar, personer, vårblommor, bilar, hus, färger, kläder till allt möjligt. Du berättar i din kommentar till mig om du valt ett tema.

Små grundexempel:
Om man ser någon komma med samma jacka som man själv har på sig kan man skojigt säga att där går en tvilling.
Står det tre röda bilar parkerade bredvid varandra skulle man i en lekvärld kunna säga att de är ”trillingar”.
Fyra sommardäck som ligger på garageinfarten och snart ska byta plats med vinterdäcken är ”fyrlingar”.
Någon kan gå omkring med fyra hundar i koppel, av samma ras.
Fem skator sitter i samma träd.
Fem svettiga personer på var sin ”cykel” på gymmet. ”Femlingar”.
Sex personer i samma träningsställfärger joggar på en stig i skogen. ”Sexlingar” såklart.

Här är regler, mall och poängantal:
Inga nätbilder, arkivbilder eller lånade bilder är okej i denna lek. Du ska lämna ditt hem och ta bilderna själv. Tidpunkten ska vara dessa dagar som poängjakten pågår.

Del ett:
De två nya vattentornen i min stad – 2 poäng för ”tvillingar”.
bild 1

Överkurs. Detta skulle kunna vara tvåäggstvillingar.
Bild två

Tre gula bajamajor i Sandskogen – 3 poäng för ”trillingar”.
Bild tre

Fyra gula maskrosor som är vackrast i andras trädgårdar eller på stora ängar – 3 poäng för ”fyrlingar”.
Bild fyra

Fem frestande Dumle som jag numera bara vågar suga på – 3 poäng för ”femlingar”.
Bild fem

Sex lockande blå m & m. De är mina lördagsmellisar – 3 poäng för ”sexlingar”.
Bild sex
Som jag skrev ovan. Du får 3 bonuspoäng om du väljer ett tema för uppgift ”Del ett”.


Del två:
Vem vet. Du är kanske själv tvilling. Eller har du någon okänd eller känd tvilling som andra tycker du liknar?
Det kan även vara tvärtom. Har DU tagit fel på en person och gjort bort dig som jag gjorde rejält här i blomsteraffären?
https://bosseliden.wordpress.com/2013/03/18/en-fru-for-mycket/

3 poäng till dig som berättar kortfattat, ”mellanfattat” eller ”långfattat” om en liknande sann episod där personer förväxlat dig med någon annan (Det behöver inte vara en känd person).
Alternativ. Där du tagit fel på någon person som du trodde du kände.

Har du några frågor så ställ dem i en kommentar?

Maxpoängen landar på 20.

Sammafattning:
A. Ut och ha kul. Se på din omgivning med lekglasögon och upptäckarglädje.

B. Du lägger in bilder och text i din blogg.

C. Du skriver en kommentar till mig i DETTA blogginlägg. Har du använt dig av ett TEMA berättar du vilket. I mitt fall skulle det kunna vara Sötsaker & Skitsaker.

D. Se till att du har en färdig länk eller blått i ditt namn så jag smidigt kan nå din blogg. Helst om du är ny deltagare.

E. Jag fortsätter med domartaktiken, att låta stängningstiden gå ut innan jag delar ut poäng i svarskommentaren och i tabellen.

F. Nu måste vårvärmen komma snart. Nyss fick jag skruva upp elementen igen.

Reklam:
De kommande lekinläggen innan sommarlovet kommer att handla om en mördare, ett gratishotell, att inte bli trodd och en slottsläxa.

Poäng delas ut EFTER det att leken är stängd. Stort LYCKA TILL! 

Fast text:
Uppgiftsjakten 2016 kan dyka upp var som helst på min blogg – i vilken kategori som helst. Det är mycket troligt att jag lägger in andra inlägg som hamnar över detta om någon/några dagar. Scrolla ner hit om så är fallet, om du ska lämna ditt bidrag. ❤

Jag siktar på att lägga in 30 lekuppgifter och ha en längre paus under högsommaren. Finaluppgiften lär dyka upp i slutet av oktober. Den bloggare som leder när jag slutar får titeln UPPGIFTSMÄSTARE 2016 och en skraplott. Någon annan av de tio högst placerade kommer också att få ett pris. (jag lottar) Det betyder med andra ord att den som kommer ex. tia kan bli miljonär och den som får titeln kan bli utan miljonen. Fru Fortuna sköter den biten.

Lek-Tabell: (Efter 17 uppgifter)
1. Ditte Akker, 165 p.
2. Eva Rohlén, 161 p.
3. Wiolettan, 157 p.
4. Znogge, 151 p.
5. Gunilla Wahlberg, 145 p.
6. Villa HerbertsEthel Hedström, 133 p.
8. Anki, 131 p.
9. Comsi Comsa, 108 p.
10. Primrose, 95 p.

11. MiaMaria Bromander, 92 p.
13. Lma, 88 p.
14. Sanna, 82 p.
15. Kersti, 77 p.
16. GunBritt, 74 p.
17. Sussie, Gunnel Moberg, 48 p.
19. Kicki Olsson, 47 p.
20. Gerd Lindblom, 37 p.

21. Tant Glad, 32 p.
22. GunToresson, 25 p.
23. Ninni, 19 p.
24. Susan Johansson, 11 p.
25. Ezter, Mickan, 10 p.
27. Anne, 5 p.
28. Anna Andersson, Skåningen, 4 p.
30. Pia Boman, Annika Sohlin, 3 p.
32. Susie på Stjärnarve, 2 p.

33. Övriga 0 poäng.

Färg i namnet = Har redovisat uppgiften.

Missa inte att gå in på mina lekkompisars blogginlägg: 😀
– Det är alltid de som står för underhållningen.

http://tittelina.blogspot.se/2016/04/bosses-bloggtavling-om-tvillingar.html?showComment=1461849466054#c3526842832236394126
https://znogge.wordpress.com/2016/04/29/dags-for-sjuttonde-uppgiften/#comment-193271
http://kicki-olsson-58.bloggo.nu/Bosses-lekomgang-17/#comments
https://villaherbert.wordpress.com/2016/04/29/lekuppgift-nr-17/comment-page-1/#comment-905
http://egopyret.blogspot.se/2016/04/bosses-sjuttonde-uppgift-jag-har-valt.html?showComment=1462006736104#c1892265722839359982
http://wiolettan.bloggplatsen.se/2016/04/30/11306426-simfotade-vanner/
http://akker.blogg.se/2016/april/lika-2.html#comment
https://lma7.wordpress.com/2016/05/01/uppgift-17/comment-page-1/#comment-12912
http://ankistankar.blogspot.se/2016/05/sa-ar-det-dags.html?showComment=1462210645308#c2674247896981490143
http://enrosafluga.blogspot.se/2016/05/bosses-17de-uppgift.html
http://lillafridhem.blogspot.se/2016/05/bosses-uppgift-lika-som-bar.html?showComment=1462217113548#c3051698651686326142
http://gunwah.bloggo.nu/Heminredning/#comments
http://dammsamlare.blogg.se/2016/may/bosses-lek-2.html
http://minsoltrappa.se/2016/05/04/tvillingar-trillingar-och-manglingar/#comment-209
http://eva49.bloggo.nu/Mitt-Balltorp/#comments

80 tankar på “De tog mig för en annan

  • Det var bara några sommarveckor innan håret växt ut igen. 🙂 Jag gissar att du varit några somrar och sett hans föreställningar på Fredriksdalsteatern. Otroligt att han kunde vara så smidig långt upp i åren. Extra kul när han improviserade och fick den kvinnliga stjärnan att komma av sig och börja skratta.
   Då kände jag inte till Nils mörka sida privat. Med tanke på hans start i livet är det inte konstigt.

  • ”Poppes mor var ogift och utackorderade honom till en dansk änglamakerska i Malmö, som satte honom på en diet av bröd doppat i öl. Efter två år räddades han från henne av Anders och Amanda Jönsson på Möllevången i Malmö, som blev hans fosterföräldrar.” Så där inleds det på WP.

   Snart är du värd en bonuspoäng på grund av din snabbhet. 😉
   Lockande temanamn. Jag ska kila och titta.

   Lekkompis nummer ett fick 20 poäng.

 1. Kul idé nu igen. Men jag hinner inte denna gång. Lördag morgon drar jag iväg på en resa. Jag skulle annars kunna para ihop mina kläder till tvillingar och trillingar 😀
  Kram, Gerd

 2. Jag kan faktiskt inte låta bli att småskratta åt din misslyckade klippning för det blev ju bra ändå till slut 😀 Det påminner mig om när äldsta fröken skulle klippa sig och frisören missförstod henne totalt. På hemvägen satt hon med jackan över huvudet och väl ute ur bilen rusade hon in i huset likt en brottsling på väg in till rättegång…

  • Jag fick ta detta kortfattat. Egentligen skulle det varit två riktiga kåserier. Jag minns tydligt och ser det framför mig. Hur jag satt där och tittade på den stora spegeln. Lyssnade mindre och mindre på saxkvinnan och funderade desperat på att rusa där ifrån. Hon verkade ha glömt att hon jobbade. Det var som om hon var på Kos på semester. 🙂 Sådant och mer skulle jag tagit fram om jag skrivit ett kåseri om bara klippningen.

   Stackars din dotter. Kul minne för er efteråt. Undra hur hon tacklade det nästa dag. När hon var tvungen att ge sig ut och träffa kompisar m.m.
   Det är värre för en tjej än en kille. Det kan liksom bli mycket mer fel. Jag gissar på att hon vägrade att gå till samma ställe igen och klippa sig.

 3. Hade varit kul att se ett foto av dig från tiden då det begav sig … ja när du liknade Fabian Bom alltså. Jag kan inte sluta fundera på om du hade en sån där liten mustasch också 🙂
  Kram

  • Den mustaschen såg mest påklistrad ut. Jag hade ingen och har heller aldrig försökt odla. Däremot hände det då liksom nu att jag låter det gå ett tag innan jag rakar mig. Undra hur många tusen ”pikar” jag fått av olika personer genom åren om det ämnet. Jag tror det är ett vanligt samtalsämne hos andra också 🙂
   Kram Bosse

  • Ha ha! Snacka om att se RÖTT! Tack för den underhållningen. 😀
   Jag hade bara bett dig att släcka cigarretten och sedan sagt något vitsigt för att få njuta av ditt ansiktsuttryck och färg, när sanningen gick upp för dig.
   Vem vet. Hans fru hade kanske sagt ställt ett ultimatum kvällen innan. ”Ser jag dig en enda gång till med en brud i bilen är du rökt som ålen.”
   Torsdagskram 😉

   Lekkompis nummer två fick 20 poäng. 🙂

   • Det gäller onekligen att fatta sig snabbt vilket inte var den här mannens starkaste sida 😉 Faktum är att jag tror att han skulle hämta sin fru som var inne i pälsaffären och tyckte väl inte att mitt uppdykande var det optimala…

    Torsdagskram tillbaka 😉

   • Tack för den detaljen. Det kändes som det låg mer än vanlig rädsla i agerandet. Ett dråpligt och kul minne att ha med sig i livet. Berättade du det direkt för Husse? Eller var du tvungen att samla dina tankar först?
    Nu har du och Ethel skruvat upp mina förväntningar. 😀
    Dags att torka golven. S ville fredagsfika med mig i stan klockan halv tre. Jag tror jag sticker ner själv redan idag. Sedan kan jag sitta kvar till rätt dag. 😉

 4. Nils Poppe var min favorit och när min son som då var barn fick se honom blev han överförtjust och lekte Poppe på scenen titt som tätt. Såg honom aldrig live, Poppe alltså, men väl från Fredriksdal och flera filmer. Sonens skratt kan jag höra än i dag. Visst finns det något poppisk hos dig – hi hi. Du fortsätter Blogg-Lekia med den lekfulla äran!
  Kram och trevlig helg!

 5. Nu finns lekomgång nr 17 i min blogg, har även tema, om det gills. Vet ej, eller går kanske inte med blått i namnet på mobil. Ha det bra

 6. Tack Bosse för trevlig läsning (skrattade gott) och en ny uppgift som jag inte kunde låta bli att lösa idag trots att jag är lite småförkyld. Tror att jag inte promenerat så långt på en och samma dag som jag gjort idag.
  Mitt tema är TILLFÄLLIG FÖRVARING
  Fredagskramar / Lena

  • Tack för du gillade mina rader. 🙂 Hoppas du promenerade ifrån förkylningen.
   Mycket bra temaval måste jag skriva. 😀
   Tack även för din tabbe. Det är sådant som förgyller livet – efteråt. 😉
   Helgkram och krya på dig kram.

   Lekkompis nummer fyra fick 20 poäng. 🙂

 7. Det var mycket intressant att läsa och roligt samtidigt. Du har verkligen en författar -ådra inom dig.
  Nu har jag försökt med detta uppdrag och jag har som tema valt Sjöfåglar.
  Trevlig helg.
  Kram!

  • Tack för dina snälla ord. 🙂
   Jag gillade ditt vår-tema, men framför allt gillade jag att se att du lagt in ett nytt blogginlägg. När jag var inne till dig igår gick mina tankar åt det mörka hållet när jag inte såg några nya rader. Jag vill att alla mina bloggvänner ska vara friska och ha det bra. ❤

   Lekkompis nummer sex fick 20 poäng. 🙂

 8. Tack för rolig läsning. Jag har ju båda dina böcker och känner igen ”Lika som tvillingar!.
  Ett gott skratt förlänger livet och jag önskar jag varit med då detta hände.
  Ännu ett roligt uppdrag!
  Försöker titta efter facit på vem äger vad men får kanske leta lite mer.
  Mitt inlägg är klart och temat är ”Växtlighet”-
  Önskar dig en fin Valborgshelg.
  Kram!

  • Det ska bli spännande att se hur du löst det. Jag har blivit glatt överraskad av de sex som lämnat in. Det är som små spännande presenter som jag får ta del av. Fiffiga teman och anekdoter från förr som jag är svag för. 🙂
   Du om någon borde vara intresserad av facit och upplösningen. Gå in på kommentarer på inlägget. Läs först när jag stängde klockan 20.00 och sedan det jag skrev sist. Du var ju liksom i en klass för sig. Jag försökte först lägga in text över bilderna men då blev det strul. Nu fick ni istället mer fakta om hur jag tänkte runt poängen och bakgrundsfakta till mina fem ”saker”. Du missade bara en. Den klart svåraste. De två böckerna jag fick av min flickvän som var barnbibliotekarie när det begav sig. Du var den enda som fixade Lizettes enda bidrag.
   Jag ska gå in till dig senare när jag fixat mat och ätit mat.
   Kram Bosse
   Ps. Kul att läsa om den riktigt kända personen som du hamnade i samtal med om marknaden i Peking. Hela världen är en schlager eller i ditt fall teaterscen eller möjligtvis film. 🙂

   Lekkompis nummer sju fick 20 poäng. 🙂

 9. Tjenare Nisse! Kul läsning!
  När jag var liten brukade man skoja och säja : Du är så lik en skådespelerska! och personen blev förstås glad och undrade vilken, svaret blev Julia Caesar! Det tyckte vi var roligt på den tiden!!! Nostalgi igen! Du kanske är för ung för att veta vem hon är, men det finns ju alltid Google!
  Alltid roligt med dina utmaningar och följer dem hos en den andra bloggare. Roligt!
  Ha en trevlig Valborg!

  • Tjenare Julia! 🙂
   Jag för ung. Nix. Julia har förmodligen rekordet fortfarande när det gäller att vara den äldsta artisten på Svensktoppen. Fast sjunga var inte hennes styrka. 🙂 Jag var nästan rädd för henne när jag var liten. Hon spelade ofta samma slags ragata. Efter hand förstod jag att hon hade ett varmt hjärta bakom sitt burdursa sätt i filmerna.
   Det är hos mina lekkompisar det roliga finns när det gäller själva utmaningen. Jag bidrar med annat i inledningen och sätter sedan bara igång dem.
   Tack ska du. Här blir den kall som den brukar. Undra vad ni har för traditioner i Wales vid månadsskiftet april-maj. Hoppas du vilat upp dig efter ditt Spanienuppdrag.
   Kram Bosse Poppe

 10. Ha ha… men Nils Poppe kan man väl lätt stå ut med att vara lik. Friherren förknippas allt som oftast med Leif Bork. Jag brukar hålla mer på att han nog är en yngre okänd bror till Lars Yngve Johansson från Antikrundan…
  Ha en fin söndag!
  Kram / RosMarie

  • Nu är det roliga minnen. På bussen var det extremt pinsamt och på Kos iskallt i starten. 🙂 Då är det alltså många som vill snacka hockey med Friherren. Jag tror vi alla har många okända tvillingar i världen. Vi är ibland likare varandra än vi tror.
   Tack ska du ha.
   Kram Bosse

  • Tack för efterrätten. Den var god. Möjligtvis var betongklumparna lite sorgligt hårda. 🙂 Hoppas du hade en trevlig Valborg och att våren kommit till dina trakter på allvar.
   Trillingkram Bosse

   Lekkompis nummer åtta fick 20 poäng. 😀

  • Du valde ett tema som ligger i tiden. Namnet Tussilago är vackrare än Hästhov och två träd är alltid två träd. Med eller utan ”kläder”. Undra om någon kan jag hjälpa dig och mig med vilken sort det är. 🙂

   Lekkompis nummer elva fick 17 poäng. 🙂

  • Vad kul det är att gå in på era bloggar och se vad ni valt för tema och vilka dråpligheter som ni varit med om. Skeletten i garderoberna behöver vädras ibland. Precis som gamla X. 🙂
   Solig tisdagskram

   Lekkompis nummer tolv fick 20 poäng. 🙂

  • Temat var intressant och var inget svårt HINDER. 🙂 Jag kände igen situationen med bussbiljettpriser från min egen tid. Det måste jag ta upp något gång. 🙂 Jag förstår att det var mycket pinsamt för dig.

   Det skulle inte förvåna mig om de i framtiden kommer fram till att det är farligt att gräva ner fiber och allt konstigt som finns i atmosfären nu för tiden som kanske kommer att ge sjukdomar på sikt typ cancertumörer. Pengar och makt styr för mycket i vår värld.
   Tack ska du ha.
   Kram från Lekdomaren. 🙂

   Lekkompis nummer tretton fick 20 poäng. 🙂

   • Aha, poängen fick mig att greppa lekreglerna – det var ju så dags. 🙂 Får allt försöka vara mer allert nästa gång.
    Ha det gott!

   • Bosse Lidén gillade skarpt ditt inlägg, men domaren i samma kropp menade att det saknades fyrlingar, femlingar, sexlingar och bonuschansen med förväxlingar. Förr det var väl inte så att ni fick med er en av trillingarna hem? 🙂
    Du får kämpa dig tillbaka till tio-i-topp nästa gång.
    Ut och njut i solen. Jag sitter på balkongen och har markisen nere för att se texten, medan mina ben ska bli chokladbruna.
    Kram

   • Men hallå där latmask! Bruna ben får man även iklädd shorts, djupdykande ner i småkrypens värld, kombinerat med grovröj i trädgården. Ut i solen kom jag. Helgen har så gott som varit helt digitalfri. Men nu är det måndag. Igen!
    Har du förresten en aning om hur ovilliga dessa småkryp är att stå modell? Här gäller det att vara rapp med kameran. I övrigt känner jag mig helt på speaking terms med Bosse Lidén och för den delen även överens med domaren. 🙂
    Återkommer! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s